דיגיטל וטק
OpenAI מפתיעה: ענקית הבינה המלאכותית בשינוי כיוון חד
דירקטוריון החברה החליט לגנוז את התכניות להפוך אותה לחברה למטרות רווח | על מנת לגייס כספים תוקם חברה-בת מסוג PBC, שתהיה מחויבת לפעול גם למען מטרות חברתיות
דירקטוריון OpenAI מפתחת ChatGPT, החליט להשאיר את החברה כארגון ללא מטרת רווח ולוותר על התכניות לשינוי מבני. בפוסט שפורסם בבלוג של החברה הודיעה OpenAI כי תקים חברה חדשה מסוג Public Benefit Corporation (PBC), ישות למטרות רווח שתהיה בשליטת הארגון ללא מטרת רווח. חברות מסוג PBC מחויבות להמשיך לפעול למען מטרה חברתית ולא רק מתוך אינטרס כלכלי של בעלי המניות.
OpenAI הודיעה בשנת 2024 כי היא מעוניינת להפוך לחברה למטרות רווח על מנת שתוכל לגייס את ההון הדרוש לה לפיתוח טכנולוגיות בינה מלאכותית. מנכ"ל החברה, סם אלטמן, העריך כי לפיתוח בינה מלאכותית דרושים מאות מיליארדי דולרים, סכום שבסופו של דבר עשוי להגיע לטריליוני דולרים. ההחלטה הביאה את אילון מאסק לתבוע את החברה והעומד בראשה.
זו אינה היחידה הראשונה למטרת רווח של החברה, שהקימה כבר ב-2019 יחידה למטרות רווח שנועדה להקל על גיוס כספים לפיתוח בינה המלאכותית. יחידה זו עדיין פועלת תחת הארגון ללא מטרת רווח.
עוד ב-
על פי דיווח בבלומברג, הנהלת OpenAI צופה כי הכנסות החברה יגיעו ל-29.4 מיליארד דולר עד 2026. תחזית ההכנסות ל-2025 עומדת על 12.7 מיליארד דולר. החברה גייסה במרץ 2024 40 מיליארד דולר מסופטבנק, לפי שווי של 300 מיליארד דולר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



