דיגיטל וטק

OpenAI בדרך לרכוש את דפדפן כרום? כך המהלך ישפיע עליכם

בכיר ב-OpenAI חשף תוכנית דרמטית להפוך את הדפדפן הפופולרי בעולם לפלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית. אבל מאחורי הקלעים מתנהלת מלחמה שקטה עם גוגל. מי המשתמשים שירוויחו מהמהלך?
רפאל בן זקרי | 
הזרועות של OpenAI, והאיום על הרשתות החברתיות (צילום אילוסטרציה, AI)
OpenAI הביעה עניין ברכישת דפדפן האינטרנט הפופולרי בעולם, Google Chrome, ברקע המאבק המשפטי המתמשך כנגד גוגל, שייתכן כי תיאלץ למכור אותו. את המידע חשף בעדות בכיר בחברה, ניק טורלי, במהלך דיון משפטי שנערך לאחרונה.
לפי דבריו של טורלי, רכישת כרום תאפשר ל-OpenAI להפוך את הדפדפן למוצר "AI-first" – כלומר כזה שמתבסס על אינטגרציה עמוקה של בינה מלאכותית כחלק מרכזי מחוויית המשתמש. לדבריו, שילוב כזה יוכל להמחיש לציבור כיצד עשויה להיראות גלישה עתידית המבוססת על עוזרי AI, כמו ChatGPT, באופן טבעי ושוטף.
עם זאת, לא מדובר במהלך ודאי. אמנם משרד המשפטים האמריקני דורש שגוגל תמכור את כרום כחלק מהליך הגבלים עסקיים – אך טרם התקבלה החלטה רשמית בנושא. אם וכאשר זה יקרה, טורלי הדגיש כי יהיו "רוכשים פוטנציאליים רבים נוספים".
הצעה זו מעלה חששות בנוגע לפרטיות המשתמשים ולשימוש במידע אישי לצורכי אימון מודלים של בינה מלאכותית. כיום, גוגל כבר עושה שימוש בנתוני גלישה לצורכי פרסום והתאמה אישית, וישנה שאלה פתוחה כיצד OpenAI תנהל גישה דומה אם תשלוט בדפדפן.
בינתיים, גוגל אישרה כי היא משלמת לסמסונג כדי שתתקין מראש את העוזר Gemini במכשיריה – צעד שלדברי טורלי מנע מ-OpenAI להשיג הסכם דומה עם יצרנית הסמארטפונים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה