כסף וצרכנות
משרד החקלאות מזהיר את הציבור: החמרה משמעותית בעונשים
מקרי הברחות של ירקות ופירות מהשטחים וכריתת עצים מוגנים הובילו לראשונה למאסרי על תנאי וקנסות כבדים מהרגיל. זו האזהרה החדשה של משרד החקלאות
משרד החקלאות וביטחון המזון מגביר את המאבק נגד עבריינות חקלאית ופגיעה במשאבי טבע – ושני מקרים מהתקופה האחרונה מדגימים היטב את הנחישות שנוקטים במערכת האכיפה.
במקרה ראשון, תושב רהט בן 29 הורשע בבית משפט השלום בלוד לאחר שנתפס מבריח כ-9 טונות של ירקות – ביניהם קישואים, חצילים, עגבניות שרי ופלפלים – מהרשות הפלסטינית לשטח ישראל. ההברחה בוצעה תוך שימוש בתעודת משלוח מזויפת, ונבלמה במחסום חוסאן על ידי מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה ולחקירות של משרד החקלאות (פיצו"ח).
החקירה העלתה כי הסחורה, שלא עברה כל פיקוח, נועדה למכירה באזור רמלה. על פי פסק הדין, נגזרו על הנאשם מאסר על תנאי של 21 ימים לשלוש שנים, קנס בסך 36,000 שקל והתחייבות בסכום זהה להימנע מביצוע עבירות דומות במשך שנתיים. במשרד החקלאות מדגישים כי מדובר בפסק דין חמור יחסית לעבירות מסוג זה, בשל היקף ההברחה והסיכון המשמעותי לבריאות הציבור.
עו"ד אורי סירוטה, התובע הראשי במשרד החקלאות, מסר כי תוצרת חקלאית לא מפוקחת מהווה סכנה ממשית לבריאות הציבור ולחקלאות הישראלית: "מדובר בעבירה שלא ניתן להקל בה ראש – הציבור חייב לדעת שהמזון שהוא צורך מפוקח, בטוח ונקי."
במקרה נוסף שהגיע לדיון בבית משפט השלום בתל אביב, הורשע תושב אבו סנאן בן 53 בכריתת ארבעה עצים מוגנים מסוג אלון ואורן באזור יער מעלות-אלקוש. הכריתה, שבוצעה ללא היתר ובניגוד לחוק, התבצעה באופן שפגע קשות בסביבה. את העבירה זיהו פקחי הסיירת הירוקה, והובילו להגשת כתב אישום על ידי מחלקת התביעות של משרד החקלאות.
עוד ב-
על אף שהנאשם כפר באשמה, בית המשפט הרשיע אותו וגזר עליו מאסר על תנאי של ארבעה חודשים, קנס של 16,000 שקל והתחייבות כספית בגובה 25,000 שקל להימנע מעבירות דומות במשך שלוש שנים. במשרד החקלאות מזכירים כי בישראל חל איסור חמור על כריתת עצים מוגנים, וכל פעולה כזו מחייבת אישור רשמי מפקיד היערות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



