כסף וצרכנות

הנתונים נחשפים: מכירות רשתות המזון בישראל בירידה

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת הבוקר את נתוני הפדיון של רשתות השיווק ומגלה את הנתונים המפתיעים
ענת סימן טוב | 
צילום shutterstock
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת הבוקר את נתוני פדיון רשתות השיווק לחודש דצמבר 2024 עד פברואר 2025.
הנתונים מראים כי ישנה ירידה של 0.7% (במחירים קבועים) בסך כל פדיון רשתות השיווק, לעומת עלייה של 1.3% (במחירים קבועים) בשלושת החודשים ספטמבר- נובמבר 2024.
הנתונים מראים כי ישנה לעומת עלייה של 1.3% (במחירים קבועים) בשלושת החודשים ספטמבר- נובמבר 2024.
לפי הנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בחודש דצמבר 2024 - פברואר 2025 (נתוני מגמה בחישוב שנתי): ירידה של 1.9% (במחירים קבועים) בפדיון של רשתות המזון, לאחר ירידה של 0.6% (במחירים קבועים) בחודשים ספטמבר - נובמבר 2024. רשתות השיווק אף דיווחו על ירידה ניכרת בחודש ינואר ברשתות המזון. שכן אלו חודשים ללא חגים או מבצעים עמוקים עמו אלו המתחילם לקראת החגים כמו החל מחודש מרץ לקראת פסח.
נתוני הפדיון ברשתות השיווק מתייחסים לרשתות המתמחות במזון ולרשתות המתמחות במוצרים אחרים: מוצרי טקסטיל והלבשה, הנעלה, מוצרים בני קיימה, כלי בית ו"שונות" - מוצרי קוסמטיקה, תרופות, צעצועים, ספרים, ציוד משרדי ואופטיקה.
 
השינויים בערך המכירות ברשתות אלה אינם משקפים בהכרח את השינויים בערך המכירות של מוצרי צריכה בכלל המסחר הקמעוני. זאת, כאשר יש מעבר של קונים ממסגרת המסחר הקמעוני האחר למסגרת חנויות של רשתות השיווק הנחקרות, מסיבות שונות, למשל: פתיחת סניפים חדשים, רכישה של חנויות קיימות וסגירת סניפים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה