רכב

פנגו חושפת סוד למיליוני ישראלים: בחנייה הזו לא יעקצו אתכם

קיץ 2025: עלייה של 40% בהיקפי החניה ביולי לצד ביקוש גובר בחופי הכנרת - כך נראית מפת החניה בחופים
דסק תחבורה |  1
פנגו (צילום shutterstock, פנגו)

ירידה של 22% ביוני על רקע המערכה עם איראן, עלייה של 76% בהיקפי החניה בכנרת, קפיצה חדה במספר ההפעלות בתל אביב וזמן שהייה ממושך במיוחד בחופי הכנרת – כך נראית מפת החניה של קיץ 2025

היקפי חניה
חודשי הקיץ האחרונים שיקפו היטב את מצבה של החברה בישראל. ביוני 2025, על רקע המערכה מול איראן, נרשמה ירידה חדה בהיקפי החניה בחופי הים - כ־22% פחות לעומת השנה שעברה וכרבע פחות מהיקפי החניה ביוני 2023. הציבור בחר להישאר קרוב לבית, והחופים נותרו שקטים מהרגיל.
כחודש לאחר מכן נרשמה תמונה הפוכה: ביולי 2025 הגיעו יותר ישראלים אל החופים, והנתונים מצביעים על עלייה של 40% בהיקפי החניה בהשוואה לשנה הקודמת. בכך משתקפת גם ההתאוששות מהתקופה הביטחונית וגם הצורך המובהק בחזרה לשגרה ולבילוי הפשוט של ים וחול.
 



בפילוח לפי אזורים בולטת במיוחד הכנרת: ביולי נרשמה באזור זה עלייה של 76% לעומת השנה הקודמת, עדות לכך שהביקוש ללינה בחופי הכנרת נמשך ואף התגבר. בתל אביב נרשמה קפיצה יוצאת דופן - עלייה של יותר מפי שניים וחצי במספר הפעלות החניה ביולי 2025 בהשוואה לשנה שעברה. כאן הסיבה נעוצה בשינויי מדיניות עירוניים, המחייבים גם תושבים להפעיל חניה. בערים נוספות נמדדו עליות מתונות יותר - כ־15% באשדוד, הרצליה ועמק חפר, ועלייה של 49% בראשון לציון ביחס לשנה שעברה, שם הוחלפו חניות "כחול־לבן" בחניונים מוסדרים.

השוואת מחירים (כחול לבן)
לצד ההיקפים והזמנים, נתוני המחירים מסבירים חלק מהפערים. בתל אביב שעת חניה במרכז העיר עולה 12.4 שקלים – כמעט פי שלושה מהמחיר באשדוד ובאשקלון, שם העלות היא 4.2 שקלים בלבד. בערים אחרות המחירים מתונים יותר: בחיפה 6.7 שקלים לשעה, בראשון לציון 6.4 שקלים וברצליה 6.2 שקלים. מדובר במחירי החניה ב-"כחול-לבן", כאשר לתושבי העיר עצמה המחיר לרוב נמוך יותר, ולעיתים אף מסובסד משמעותית.
זמן חניה ממוצע

מעבר להיקפי החניה, הנתונים מצביעים גם על אופי השהייה בחוף. בכנרת נותר הזמן הממוצע הארוך ביותר - מעל 6 שעות חניה ברצף - מה שמעיד על בילוי יומי שלם ולעיתים אף על לינה. בחופי תל אביב נרשם ממוצע של כ- 4 שעות, בעוד שבחניות "כחול־לבן" בעיר נמדדו זמנים קצרים בהרבה - כשעה ורבע עד שעה וחצי. ההבדל הזה משקף שימוש שונה לחלוטין בין מי שנכנס לחניון מוסדר לבין מי שעוצר קרוב יותר לקו המים.

במבט על ערים נוספות עולה כי בהרצליה הממוצע עומד על כשעתיים וחמישים דקות, באשדוד נרשמה עלייה לזמן ממוצע של למעלה משעתיים, ובעמק חפר הנתון יציב סביב השעתיים. ראשון לציון מציגה מגמת ירידה קלה לאורך השנים - מעט יותר משעתיים בלבד - בעוד שבאשקלון הזמן הממוצע הולך וגדל, והגיע בקיץ האחרון לכמעט ארבע שעות.
יונתן אלון, מנכ״ל פנגו: "החוף תמיד היה אחד היעדים המרכזיים של הקיץ בישראל, אבל בתקופה האינטנסיבית האחרונה אנחנו רואים הרבה יותר ישראלים בוחרים בחוף כבילוי פשוט, זמין ובעיקר זול יותר ביחס לאפשרויות אחרות. הנתונים שלנו מראים על עלייה בזמן ובכמות החניה בחופי הים, בעיקר באזורי הדרום, וזה משקף רצון של אנשים לתפוס רגע של שקט - בדרך שהיא נגישה לכולם." 

תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אפשר להיכנס ל"מפת מחירי החניונים", להשוות מחירים ולחסוך
    ניר 09/2025/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זאת מפה שיתופית שכולם עוזרים לכולם
    סגור