רכב

השף יובל בן נריה קיבל רכב יוקרתי: מה ייצא לכם מזה?

השף התחדש בלקסוס במסגרת שיתוף פעולה ארוך טווח בינו לבין מותג רכב היוקרה היפני. במסגרת ההסכם, הוא יצר מנה חדשה במסעדת a. מי רוצה לטעום לקסוס?
מערכת ice | 
דרור גורלניק מנכ"ל לקסוס ישראל והשף יובל בן נריה (צילום דמיטרי פוגוסוב)
שיתופי פעולה בין מגזרים הפכו עניין שבשגרה בעולם הפרסום, והנה עוד חיבור מעניין.  לקסוס, מותג הרכב היוקרתי היפני, והפרזנטור יובל בן נריה, המתמחה באוכל אסייתי, הכריזו על הרחבת שיתוף הפעולה האסטרטגי ארוך הטווח. השף ינהג בלקסוס והסועדים שלו יוכלו לטעום אחת. איך זה יקרה?
למעשה, שיתוף הפעולה הוכרז כבר בחודש פברואר. השף משמש כפנים של המותג (וכמובן קיבל גם מפתחות לרכב) וכסנונית ראשונה לשיתוף, השיקו לקסוס ובן נריה מנת גיודון מיוחדת במסעדת a. מנת הגיו דון מפורק - (גיו-בקר, דון-קערה) המסורתית, המהווה "קערת בקר" באוכל היפני המנחם, שעברה אינטרפרטציה מחודשת ומשודרגת בידי השף בן נריה. בשונה מהגרסה המסורתית בה כל המרכיבים מוגשים בקערה אחת, במסעדת a המנה מוגשת בשתי קעריות נפרדות.
במרכז המנה תבשיל קארי יפני מסורתי עשיר, תוצר של 12 שעות בישול מדויק, המשלב ירקות, בצלים, פירות כמו תפוחים ואגסים, סאקה, דאשי ותבלינים נוספים. תהליך הקרמליזציה הארוך יוצר רוטב עגול, מאוזן ועשיר באומאמי, המתובל בעדינות האופיינית למטבח היפני.
תהליך הפיתוח של המנה ארך מספר שבועות, במהלכם הקדיש השף בן נריה תשומת לב לכל פרט ופרט - מהמרקם המדויק של הבשר, דרך איזון הטעמים העדין של הקארי, ועד לטמפרטורת ההגשה האופטימלית. מנת הגיו דון מפורק בהשראת לקסוס תוגש במסעדת a של השף יובל בן נריה החל מהשבוע, ומהווה רק את תחילתו של מסע משותף ארוך ומבטיח.
"שיתוף הפעולה שלנו עם יובל בן נריה מייצג הרבה יותר מאשר חיבור בין מותג רכב לשף", מסר דרור גורלניק, מנכ"ל לקסוס ישראל. "זהו איחוד של שתי גישות המחויבות לאותם ערכים – דיוק, יצירתיות, איכות וחיפוש בלתי פוסק אחר השלמות. שנינו מאמינים שאין קיצורי דרך להשגת יוקרה אמיתית". 
 
יובל בן נריה הוסיף: "מאחורי האסתטיקה הפשוטה והמדויקת במנות במטבח היפני יש המון עומק, כוונה ומחשבה, ואת רמת הדיוק הזו לא מוצאים בשום מקום אחר בעולם. גיו דון מפורק, המנה החדשה שיצרתי בהשראת לקסוס, מגלמת יותר מכל את הערכים המשותפים בין לקסוס אלי, החל מהשאיפה לשלמות, דרך הירידה לפרטים הקטנים, ההבנה כי ביוקרה אין קיצורי דרך ומעל הכל תפיסת האומוטנאשי. מקווה שכל אחד מכם ימצא במנה זו את הנחמה והעונג לה מצפים מביס מושלם ומסעיר".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה