תיירות
הנתונים חושפים את השינוי הדרמטי שמביא מהפכה בדרך ההגעה לישראל
בתחילת השנה מחויבים כל מי שאינו אזרח ישראלי במילוי בקשה מוקדמת, מעין ויזה מיוחדת, לפני יציאתם לישראל. עתה נחשפים הנתונים. מי המדינות המובילות? וכמה סורבו כניסה?

ב-1 בינואר 2025 נכנס לתוקף בישראל הדרישה להצטייד באישור הגעה מראש (ETA) עבור תיירים המגיעים ממדינות הפטורות מאשרה. המהלך, נועד לוודא מראש שאין מניעה להגעת הנוסעים לישראל. הכוונה העיקרית מאחורי הצעד היא למנוע עוגמת נפש לנוסעים, שיכולים למצוא את עצמם מסורבים בכניסתם למדינה.
כעת, שלושה חודשים לאחר תחילת ההנחיה, נרשמה הגשה של 248,858 בקשות ל-ETA. מתוך הבקשות שהוגשו, 245,720 אושרו, בעוד ש-3,138 סורבו. הסירובים מרביתם היו עקב בעיות הנוגעות להגירה. בנוסף, במוקד הייעודי התקבלו 8,730 פניות, מתוכן 162 היו בנוגע לסירובים שהתקבלו.
בין המדינות מהן הוגשו הבקשות ניתן למצוא את ארה"ב בראש, עם 73,852 טפסים, ולאחריה צרפת עם 28,474, בריטניה עם 18,052, רוסיה עם 11,418 וגרמניה עם 8,159.
ברשות האוכלוסין וההגירה מזכירים כי מילוי הטופס כרוך בתשלום אגרה של 7 דולר (כ-25 ש"ח), ויש להגיש את הבקשה דרך האתר הרשמי של המדינה.
כבר בחודש הראשון, בינואר, היו בעיות כאשר לטענת נוסעת, מילאה טופס באמצעות אתר שהציג עצמו כאתר ETA-IL. הנוסעת אף הציגה לבקרי הגבול מספר מיילים באמצעות הטלפון, שקיבלה מהחברה ואף שילמה לטענתה 79$ עבור השירות, אך לא קיבלה קיבלה אישור.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה