תיירות
מתכננים חופשה בחו"ל? מהפכה בדירוג היעדים המסוכנים ביותר בעולם
שנת 2024, הייתה רוויה במגמה עולמית של חוסר יציבות פוליטית לצד מחאות ואירועי קיצון שנגרמו כתוצאה ממשבר האקלים. דירוג חדש חושף את רשימת היעדים המסוכנים ביותר בעולם. לראשונה, לצד עלייתן של האמירויות הנפט, מצבה של אירופה מדרדר
כשרבים שוקלים שואלים לאן לנסוע ב-2025 חשוב לזכור שלא פחות חשוב גם לבדוק לאילו יעדים לא כדאי לטוס. מפת סיכוני התיירות העולמית שפורסמה לאחרונה ונוצרה על ידי חברת Safeture ביחד עם מומחי האבטחה של חברת Riskline, מנתחת את סיכוני הנסיעה ביעדים ברחבי העולם, ומבצעת חלוקה של רמת הסיכון לפי חמש דרגות: סיכון נמוך, בינוני, גבוהה וקריטי.
רמת הסיכון של כל יעד ברחבי העולם נקבע על ידי שילוב של מספר גורמים בהם: ביטחון אישי ביעד, שיעור הפשיעה, סיכונים בריאותיים, סיכונים סביבתיים והזמינות של מענה רפואי הולם. הנתונים, חושפים תמונה מצב עגומה כאשר בהשפעת מלחמות, חוסר יציבות פוליטית ושינויי האקלים, המצב הביטחוני הידרדר ב-77 מדינות ברחבי העולם, כך על פי הפרטים שפורסמו בוואלה.
אותה ההידרדרות במצב הביטחוני ניכרת במיוחד באזור המזרח התיכון כשבמפה אזורים כמו ישראל, הגדה המערבית, רצועת עזה, לבנון ואיראן, קיבלו את אותה רמת הסיכון כשסווגו כאזורים מסוכנים ביותר בשנת 2025.
עם זאת, מצבה של ישראל גרוע עד כדי כך. למרות הסיווג הבעייתי, מדינת ישראל לא נכללת ברשימה הלא מחמיאה (בלשון המעטה) של "10 המדינות הכי מסוכנות". מרבית המדינות שדווקא כן מופיעות בה נחשבות לכאלו עם רמת סיכון גבוהה במיוחד כשחלקן אף נמצאות בסמוך אלינו כמו: לבנון, סוריה ושטחי הרשות הפלסטינית.
כמו כן, הרשימה כוללת מדינות מיבשת אפריקה כמו: ניגריה, סומליה לצד מיאנמר שביבשת אסיה ותימן שממוקמת בחצי האי ערב. זו גם מכילה יעדים שנויים במחלוקת כמו אזור דרום-מזרח אוקראינה שמחזיק כבר מספר שנים בסיווג של אזור בעל סיכון גבוה. עם כל זאת, מפת הסיכונים היא ללא ספק כלי חשוב על ציבור המטיילים שמסייע לאלו בתכנון החופשה שלהם ובמציאת יעד בטוח יותר שבו הם לא יסכנו את חייהם.
לראשונה, אירופה החלה להציג מאפיינים של חוסר יציבות ועלייה ברמת הסיכון הכרוכה בנסיעה אליה. מדינות כמו: צרפת, ספרד, שבדיה ובריטניה, שהתהדרו עד כה בסיווג של סיכון זניח קיבלו השנה רמת סיכון נמוך. יתרה מזו, בעקבות חוסר יציבות פוליטית, מחאות ואסונות טבע גרמו למדינות שנחשבות אהובות על התיירים כמו איטליה, הולנד, פולין לרשום עלייה ברמת הסיכון.
לצד אלו, ישנן מדינות שממשיכות להציג סיכוני נסיעה נמוכים כאשר ברשימת יעדי הטיול הבטוחים ביותר באירופה מופיעות: גרמניה, שוויץ, לוקסמבורג, בלגיה, פינלנד, איסלנד ונורבגיה.
מעבר לאירופה, לצד מדינות נוספות כמו: קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד, סינגפור ויפן נחשבות בטוחות מאוד. שינוי מרענן הוא כניסתם של יעדים שעד לאחרונה לא נחשבו פופולאריים בקרב ציבור התיירים כמו: דוחה (קטאר), מלבורן, מונטריאול, מוסקט (עומאן), אוטווה, סיאול, ברן והאג.
הדירוג אשר מופיע במפה מתייחס לא רק לסיכון ביטחוני, אלא גם להיבט הבריאותי כאשר התשתית הבריאותית במדינות כמו: אפגניסטן, בנגלדש, קמרון, הרפובליקה המרכז אפריקאית, האיטי, מיאנמר, דרום סודן, סודן, ונצואלה ותימן השפיעה על הדירוג של רמת הסיכון של הנסיעה אליהם. עם זאת, הצד החיובי בכל זה היא העובדה שבתור ישראלים אנחנו כלל לא יכולים להגיע לאותם יעדים.
היעדים המסוכנים ביותר ל-2025:
בורקינה פאסו (מערב אפריקה)
הרפובליקה המרכז אפריקאית
לבנון
מיאנמר
ניגריה
הרשות הפלסטינית
סומליה
סודן
סוריה
תימן
בורקינה פאסו (מערב אפריקה)
הרפובליקה המרכז אפריקאית
לבנון
מיאנמר
ניגריה
הרשות הפלסטינית
סומליה
סודן
סוריה
תימן
עוד ב-
הערים הבטוחות ביותר בעולם:
ברן
דוחה (קטאר)
מלבורן
מונטריאול
מוסקט (עומאן)
אוטווה
סיאול
סינגפור
האג
טוקיו
ברן
דוחה (קטאר)
מלבורן
מונטריאול
מוסקט (עומאן)
אוטווה
סיאול
סינגפור
האג
טוקיו
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה