TOP 5

5 סיבות למה מזון מהצומח מנצח את הבשר - מחקר בהרווארד

אם אתם מתלבטים לגבי מעבר לצמחונות או מחפשים סיבה טובה לשכנע את קרוביכם, מחקר חדש בהרווארד מספק תשובה: יחס גבוה של חלבון מהצומח משפר את הבריאות

מערכת ice | 
צמחונות מול אכילת בשר (צילום shutterstock)
מחקר חדש מאוניברסיטת בהרווארד מגלה שמזון מהצומח עדיף לבריאות הלב. החוקרים ניתחו 30 שנות נתונים על מעל 200,000 אמריקאים ומצאו כי יחס גבוה יותר של חלבון מהצומח מפחית סיכונים למחלות לב וכלי דם, וכן למחלות לב כליליות.
זו לא הפעם הראשונה שמחקרים קוראים לנו לאכול יותר ירקות. באוגוסט האחרון לדוגמא, פורסם מחקר שבחן את הקשר בין אכילת ירקות ופירות לבין לחץ דם גבוה ומחלות לב וכליות. עורך המחקר דונלד ווסון מאוניברסיטת טקסס, חושף כי מוצרים מן החי, בעיקר בשר, נוטים לייצר חומצה בגוף, דבר אשר מוביל לסיבוכים רפואיים שונים.
הנה 5 התובנות החשובות מהמחקר:
1. יחס של 1:2 מפחית סיכונים משמעותית

החוקרים מצאו שיחס של לפחות 1:2 בין חלבון צמחי לחלבון מהחי מפחית את הסיכון למחלות לב.
2. שיפור ניכר במחלות לב כליליות
אצל צרכני מזון מהצומח נמצא סיכון נמוך ב-27% למחלות לב כליליות, ואף ירידה של עד 36% כשחלבון צמחי מהווה 21% מהאנרגיה בתפריט.
3. החלפה קטנה – שינוי גדול
החלפת 3% בלבד מחלבון מהחי בחלבון צמחי מפחיתה את הסיכון למחלות לב כלליות ב-18% ולמחלות לב כליליות ב-24%.
4. יתרונות ייחודיים של חלבון צמחי
מזון צמחי מכיל פחות שומן רווי ויותר סיבים, פוליפנולים וחומצות אמינו כמו ארגינין, שמשפרת את לחץ הדם.
5. תועלות בכל שינוי בתפריט
גם אם לא עוברים לחלוטין לתזונה צמחונית, כל תוספת של מזון מהצומח בתפריט היומי עשויה לתרום להפחתת הסיכון למחלות לב, כפי שהראו המחקרים.
כזכור, פורסם גם באוגוסט על מחקר נוסף מחקר חדש שפורסם באתר nature communication, בחן את הקשר בין חיסוני קורונה לבין בריאות הלב. על פי תוצאות המחקר, גם חיסוני הקורונה מצמצמים באופן מהותי את הסיכון להתקפי לב ושבץ. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה