עסקי ספורט

לאחר שלקה באירוע מוחי: פרס מפעל חיים למאמן המוערך

עם כמעט 40 שנות התמדה, הישגים מרשימים וחזרה מעוררת השראה אחרי אירוע מוחי: פיני דרוקר, לשעבר מאמן הפועל קריית אונו בכדוריד נשים, זכה בהוקרה הגבוהה ביותר מאיגוד המאמנים כאות על תרומתו הענפה לקידום כדוריד הנשים והובלת המועדון להישגים יוצאי דופן
מערכת ice | 
גביע - אילוסטרציה AI (צילום shutterstock)
בכנסת ישראל נערך היום טקס חגיגי במהלכו הוענק "פרס מפעל חיים" לפיני דרוקר, מאמן קבוצת כדוריד הנשים של הפועל קריית אונו, על ידי איגוד המאמנים הישראלי ומרכז השלטון המקומי. הפרס ניתן במסגרת הוועדה הציבורית בראשותו של רן קוניק, ראש העיר גבעתיים ויו"ר הוועדה לתרבות ולספורט במרכז השלטון המקומי ולצד חבר הכנסת סימון דוידסון.
דרוקר, שהתחיל את דרכו כמאמן בגיל 20 והוביל קרוב ל-40 שנה עשרות ספורטאיות, ילדות ונערות לתוך עולם הכדוריד, קיבל את ההכרה על פועלו המסור לקידום הענף בארץ, ובפרט להעצמת כדוריד הנשים. מלבד היותו מאמן ותיק, דרוקר הוא גם חבר הנהלת מועדון הפועל קריית אונו ומוכר כדמות מובילה ומעוררת השראה בספורט המקומי.

צילומים: יח"צ
בשנת 2015 דרוקר עבר אירוע מוחי קשה ללא יכולת להזיז יד ורגל או לאכול ולתפקד לבד. עם סיום תהליך השיקום, הדבר הראשון שפיני רצה היה לחזור ולאמן ומאז הוא עושה זאת בהתנדבות מלאה ומשמש מנטור לספורטאיות ולספורטאים, תוך הטעמת ערכים חינוכיים וספורטיביים. בעונת 2021-2022 יזם את הקמת הליגה הלאומי השנייה לנשים בכדוריד.
הפרס המיוחד לפיני דרוקר מוענק לו על פי קריטריונים ייחודיים שנקבעו על ידי איגוד המאמנים הישראלי. בין הקריטריונים הבולטים לבחירת הזוכים נמנים מאמנים המשקיעים בשילוב פרויקטים חינוכיים משמעותיים במסגרת פעילותם הספורטיבית, מפתחים דור חדש של ספורטאים ומעצימים ערכים חיוביים באמצעות הספורט. בנוסף, הפרס מוענק למאמנים המשלבים שיטות ופרקטיקות חדשניות בעבודתם ומביאים עימם אמצעים טכנולוגיים ושיטות אימון מתקדמות, שמאפשרות קידום מקצועי בענף.
דרוקר ענה גם על קריטריון חשוב נוסף: קידום מקצועי ומשמעותי של הענף לאורך שנות עבודתו. הפרס גם מהווה הכרה ותעודת כבוד למאמנים ותיקים כמו דרוקר, אשר הקדישו את מיטב שנותיהם לקידום ענף הכדוריד לנשים ותרמו באופן משמעותי להתפתחותו ולחיזוק מעמדו בישראל. בעקבות אירוע לבבי שעבר, הוא לא רק שלא ויתר, אלא חזר לשטח במהירות, נחוש יותר להמשיך לתרום ולהשפיע. מנהיגותו מעוררת השראה ותחושת אחריות כלפי הקהילה והספורט ניכרת בכל פועלו.
בתגובה לזכייה, אמר פיני דרוקר: "הכדוריד הוא חלק בלתי נפרד מחיי, והזכייה בפרס מפעל חיים היא כבוד גדול עבורי. אני מודה לכל השחקניות, הצוות והקהילה שתמכו בי לאורך השנים. יחד נמשיך לקדם את הענף ולהוביל את הדור הבא להצלחות כבירות."
רה"ע גני תקווה, ליזי דלריצ'ה, בירכה את דרוקר על הישגו המרשים ואמרה: "פיני הוא לא רק מאמן ומוביל בתחום הכדוריד, אלא גם עובד מסור ומודל לערכים של התמדה ונחישות. הזכייה בפרס מפעל חיים של איגוד המאמנים היא לא רק הכרה בעשייתו המקצועית של דרוקר, אלא גם בהשפעה החברתית הרחבה שיש לו על קידום נשים בספורט בישראל. בשמי ובשם כל העירייה אני מברכת אותו על הזכייה המרגשת והמוצדקת".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה