מדדים ומחקרים
דו"ח: ענף הפינטק בישראל בצלילה – אבל יש גם זווית אופטימית
קהילת החדשנות Fintech.IL מפרסמת תמונת מצב פסימית: 784 מיליון דולר גויסו עד כה בפינטק בישראל בשנת 2023, בהשוואה לכ-3 מיליארד בשנה הקודמת וכ-7.5 מיליארד דולר בשנה שלפניה. רק 44 עסקאות השנה בהשוואה ל-165 בשנה שעברה
קהילת החדשנות Fintech.IL מפרסמת את נתוני שנת 2023 מתוך מחקר מקיף שערך מכון המחקר IVC, מהם עולה כי השנה גויסו בענף הפינטק 784 מיליון דולר עד כה, כשההערכות צופות שהשנה תסתיים עם כמיליארד דולר. בשנת 2022 סך הגיוסים עמדו על 2.98 מיליארד ואילו בשנת 2021, אשר התאפיינה בשיא פריחת הענף, סך גיוסי ההון בפינטק עמד על 7.48 מיליארד דולר.
מסקירת מספר חברות הפינטק החדשות שהוקמו בישראל בשנה האחרונה, בהשוואה לשנים קודמות, עולה כי עד כה הוקמו תשע חברות בלבד (הערכה היא שעד סוף השנה המספר יעמוד על כ-12). זאת בהשוואה ל-61 חברות חדשות שקמו ב-2022 ו-82 בשנת 2021.
נתון נוסף העולה מנתוני מכון המחקר IVC מראה כי השנה, עד כה, נרשמו רק 5 אקזיטים בענף הפינטק בישראל בהיקף של 20 מיליון דולר, כשבשנת 2022 נרשמו 15 אקזיטים בסכום של 1.12 מיליארד דולר ובשנת 2021 – שנת השיא - 33 אקזיטים, בסכום כולל של 2.67 מיליארד דולר.
מספר העסקאות בפינטק הישראלי עמד ב-2022 על 165 וב-2021 הגיע לשיא של 203 עסקאות, השנה - רק 44.
נתון מעניין נוסף העולה מהנתונים מראה כי מספר העובדים בחברות הפינטק לא נפגע, ואף ממשיך לגדול, ולמרות גל הפיטורים בהייטק, העובדים עדיין מוצאים מקומות עבודה חדשים.
שמואל בן טובים, מנהל קהילת החדשנות Fintech.IL: "אין ספק ששנת 2023 מסתמנת כשנה מאכזבת, אם כי התמונה אינה שונה מהותית מהמצב בענפי ההייטק כולם. הגורמים ידועים – המשבר בהייטק העולמי בכלל, והסנטימנט השלילי בשוק הישראלי. יחד עם זאת, ניתן לאבחן כמה מגמות מעודדות לקראת השנה הבאה.
שמואל בן טובים. צילום: יעל צור
"ראשית, הרגולציה הישראלית מקדמת רפורמות חשובות ביותר בתחומי הבנקאות הפתוחה, התשלומים ועוד, ופותחת בכך הזדמנויות עסקיות חשובות לחברות ותיקות כחדשות. אחת מתופעות הלוואי המבורכות היא שיותר ויותר מחברות הפינטק הגדולות ("היוניקורנים") בוחנות כניסה לשוק המקומי, דבר שיגביר את התחרות ויצור תועלות חדשות לצרכן הישראלי, הפרטי והעסקי גם יחד. שנית, המהפכה הטכנולוגית בתחומים כמו הבינה המלאכותית (AI) פותחת אפיקים חדשים ליישומים חדשניים בתחום הפיננסי, והיא תצמיח סוגי שחקנים חדשים ומרתקים".
עוד ב-
קהילת החדשנות Fintech.IL הוקמה ב-2021 ביוזמת משרד הכלכלה והתעשייה ורשות החדשנות, כאחת מ-15 קהילות חדשנות הפועלות בתחומי תוכן שונים. בקהילה משתתפים, לצד משרד הכלכלה ורשות החדשנות, בנק ישראל, רשות ניירות ערך, משרד האוצר, ומטה ישראל דיגיטלית. את הקהילה מנהלת עמותת מרכז הפינטק הישראלי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה