מדדים ומחקרים

מחקר חדש חשף את פערי השכר של המורים בישראל ביחס ל-OECD

לפי המחקר שנערך באוניברסיטת תל אביב, המורה בישראל ירוויח בממוצע בין 4% ל- 5% פחות מבשאר המדינות המפותחות, כמו כן רבים מהמורים בישראל יישארו במשרה חלקית בלבד 
מערכת ice | 
אוניברסיטת תל אביב (צילום shutterstock)
מחקר חדש של מכון שורש למחקר כלכלי-חברתי באוניברסיטת תל אביב, בדק את שכר המורים בישראל בהשוואה לשכרם במדינות ה- OECD וגילה כי שכרם החודשי של מורים בישראל נע בין 4% ל-5% מתחת לממוצע במדינות המפותחות, וששכר המורים לשעת הוראה גבוה ב-3% עד 23% מהממוצע שם.
כמו כן לפי ממצאי המחקר מורה בבית ספר יסודי בישראל מרוויח בממוצע 5.1% פחות מאשר במדינות המפותחות, מורה בבית ספר על-יסודי מרוויח 4% פחות ומורה בחינוך על-יסודי גבוה מרוויח 4.5% פחות בממוצע מאשר במדינות ה-OECD.
 
עורך המחקר, נשיא מכון שורש פרופ' דן בן-דוד, ציין כי בניגוד לדעות הרווחות בישראל, פערי השכר בין מורים בעלי ניסיון של 15 שנה למורים מתחילים אינם יוצאי דופן במיוחד לעומת מרבית מדינות ה-OECD. לדבריו, ההשוואות הבינלאומיות המקובלות נוגעות למשכורות תקניות של מורים במשרה מלאה. בישראל, 92% מהמורים המתחילים עובדים במשרה חלקית. גם לאחר עשר שנות עבודה רובם ממשיכים לעבוד במשרה חלקית, ואף לאחר שלושה עשורים של הוראה - יותר משליש מהמורים בישראל עובדים במשרה חלקית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה