מדדים ומחקרים
מחקר חדש קובע: תופתעו לגלות מדוע נשים שומעות טוב יותר מגברים
המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת Scientific Reports, וברשת Fox News, עונה על השאלה, מי שומע טוב יותר - גברים או נשים, והאם זה בהכרח מועיל לשמוע טוב יותר?

המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת Scientific Reports וברשת Fox News, ביקש לבחון את הקשר בין גורמים כמו מגדר, גיל ואזור, בין היתר - לבין רגישות שמיעה. התוצאות מראות שרגישות השמיעה מושפעת בעיקר ממגדר וסביבה, ולאחר מכן גיל.
"הממצאים שלנו מאתגרים את ההנחות הקיימות ומדגישים את הצורך לקחת בחשבון גם גורמים ביולוגיים וסביבתיים בעת מחקר שמיעה", אמרה ד"ר פטרישיה באלרסקה, מובילת המחקר בהודעה לעיתונות.
כדי לחשב את רגישות השמיעה, מכשיר קטן השמיע צליל נקישה לאוזן של הנבדקים ולאחר מכן הקליט את הצלילים הזעירים שהאוזן הפנימית שלחה בחזרה בתגובה. האותות החוזרים הללו, שנוצרים על ידי תאים בשבלול האוזן, מספקים אינדיקציה אמינה למידת רגישות האוזן לקול.
לאחר מכן בדקו החוקרים את האותות, כולל עד כמה הם חזקים (נמדד בדציבלים - יחידה למדידת עוצמת צליל) ולאילו תדרים האוזן הגיבה בצורה החזקה ביותר. הם גם השוו וריאציות על סמך מגוון גורמים, כולל מין, גיל, אוזן הנבדקת וסוג הסביבה שבה הם חיו.
במהלך הבדיקה, נשים הראו באופן עקבי רגישות גבוהה יותר, בממוצע של שני דציבלים בקרב כל הנבדקים שנדגמו - משמע, שמיעתן איכותית יותר. "הופתענו לגלות שלנשים יש שמיעה רגישה יותר בשני דציבלים", אמרה שותפה למחקר, פרופ' טורי קינג.
"זה יכול לנבוע מחשיפה שונה להורמונים במהלך ההתפתחות ברחם, עקב הבדלים מבניים קלים של גברים ונשים באנטומיה של השבלול". נשים גם מתפקדות טוב יותר בבדיקות שמיעה אחרות ובתפיסת דיבור בתנאי האזנה קשים, מה שמצביע על כך שהמוח שלהן טוב יותר בעיבוד מידע, לפי קינג.
עוד ב-
אך זה לא בהכרח דבר מועיל, במיוחד לנשים שחיות בסביבות עירוניות ורועשות. "אנחנו לא באמת יודעים למה זה, אבל בהתחשב בהשפעה המזיקה של רעש על הבריאות הכללית, כמו איכות השינה ומחלות לב וכלי דם מוגברת, שמיעה רגישה יותר בסביבות רועשות עשויה לא תמיד להיות דבר טוב", קינג הוסיפה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה