נדל"ן ותשתיות

בית הכנסת ההיסטורי בירושלים יהפוך למרכז מבקרים

בית הכנסת ההיסטורי בכפר התימנים שבמזרח בירושלים, שהוקם אי שם בשנת 1881 על ידי עולי תימן, צפוי להפוך למרכז מבקרים חדשני בעלות של מיליוני שקלים
מערכת ice | 
בית כנסת חב"ד בקווינס, ניו-יורק (צילום נתי שוחט פלאש90)
בית הכנסת ההיסטורי בכפר התימנים שבמזרח בירושלים, שהוקם אי שם בשנת 1881 על ידי עולי תימן, צפוי להפוך למרכז מבקרים חדשני בעלות של מיליוני שקלים, זאת לאחר שמוקדם יותר השבוע הושגה פשרה היסטורית בין נציגי המתיישבים בכפר התימנים והקדש בנבנישתי, לבין המדינה.
בית הכנסת שימש במאה ה-19 את ההתיישבות היהודית באזור עד שננטש מספר שנים לפני הקמת המדינה.  בשנת 2017 משרד ירושלים ומורשת החליט להקים מרכז מבקרים חדשני שיוקדש להתיישבות היהודית במקום וכן לתרבות ולמסורת עולי תימן.
תקציב מרכז המבקרים עומד על 4.5 מיליון שקלים, כאשר משרד ירושלים ומורשת ישקיע כ-3 מיליון שקלים ומקורות נוספים יקצו כ-1.5 מיליון שקלים. המרכז החדשני יכלול בין היתר שימור ושחזור קומת בית הכנסת העתיק ״אהל שלמה״, תיבנה תצפית על הגג לעיר העתיקה ועיר דוד וכן ישוקם ויונגש לציבור בור המים המקורי שהיה במקום. בנוסף, יוצגו במקום תערוכות שונות ומסמכים היסטוריים מהחיים ב"כפר התימנים".
שר המשפטים גדעון סער: ״לאחר 12 שנות קיפאון בנושא, אנחנו מביאים היום בשורה למורשת עם ישראל בארצו. חובתנו לטפח את מורשת עמנו, על גווניו השונים. אני גאה שיש לנו הזכות לשקף לדורות הבאים את הדרך שעשו עולי תימן בדרכם לישראל, תרבותם ומסורתם, כמו גם את ההתיישבות היהודית במקום״.
 
שר השיכון, הבינוי ירושלים ומורשת, זאב אלקין: "לאחר יותר מעשור של קיפאון הצלחנו להגיע לפשרה היסטורית, שתביא לבניית מרכז המבקרים החדשני והייחודי לציון ההתיישבות היהודית בכפר השילוח. אני מברך את כלל המעורבים בפשרה ובטוח כי הקמת מרכז המבקרים תייצג נאמנה את סיפורם של עולי תימן, שהתיישבו בכפר השילוח לפני 141 שנים. ירושלים מלאה בפיסות ההיסטוריה של העם היהודי, מימי דוד המלך ועד היום. כשר ירושלים ומורשת אני אמשיך לפתח ולקדם את המורשת הלאומית הנשקפת מכל אבן בעיר הבירה הנצחית של העם היהודי, ולחזק את ריבונות ישראל בה".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה