נדל"ן ותשתיות
רחוב פין סוער: תביעה של מיליונים וטענות על השכרה מפוקפקת
יזם נדל"ן טוען שרכש בניין וגילה בו בית בושת פעיל שמסלק שוכרים ומסב לו נזקים במיליונים. אבל בעלי הנכס האחרים טוענים שמדובר בתרגיל להפחדה ונישול. מי באמת שולט בנכס ומה קורה שם בלילות?

תביעה כספית הוגשה בידי חברה יזמית המחזיקה בלמעלה מ-88% מהזכויות בבניין שברחוב פין 3 בתל אביב, נגד מחזיק המיעוט בבעלות בנכס - שישה בני משפחה תל אביבית.
האזור שבו ניצב הבניין, במתחם התחנה המרכזית הישנה, ידוע זה עשרות שנים כמרכז לפעילות זנות, סמים ונרקומנים – ונודע בכינויו "המקום הכי נמוך בתל אביב".
החברה היזמית טוענת, במסגרת תביעתה, כי רק לאחר שרכשה את רוב הבעלות על הבניין, בשנת 2019, התברר לה שבית בושת פועל במקום, והדבר מתרחש, לטענתה, בחנויות שברשות בני משפחת הנתבעים.
לטענת החברה, מתחם הזנות שבבניין הבריח שוכרים פוטנציאליים, וגרם לה לנזקים כספיים עצומים, בהיקף של יותר מחמישה מיליון שקלים, בין היתר בשל פגיעה במוניטין הנכס וביכולת להשכירו בתנאי שוק סבירים.
במסגרת החומרים אותם צירפה החברה לתביעתה, צורף דו"ח חקירה פרטית, שבמסגרתה צולמו והוקלטו נשים המציעות שירותי מין במחירים של "מאה שקל לעשר דקות" וכיוצא באלו.
לדברי החברה היזמית, העובדה שאותן נשים פעלו בגלוי גרמה לה לנזק כלכלי חמור ומתמשך.
עוד צוין בתביעה כי המשטרה פשטה על המקום בעבר והוציאה צווי סגירה, פשיטה שאף תועדה בתקשורת באותה עת.
בנוסף, נטען בתביעה, כי בעלי החברה היזמית ניהלו מו"מ עם חברת מלונות, אשר הביעה את רצונה להקים הוסטל בבניין, ולהוסיף לו קומה, אך על פי הנטען, בני המשפחה הנתבעת שמו מקלות בגלגלי התהליך, והבריחו את השוכרים הפוטנציאליים.
על פי התביעה, בני המשפחה מונעים מהחברה היזמית להכניס את הבניין לתכנית לשיקום מבנים במסגרת פרויקט תמ"א 38, ואם הבניין יאחר את הרכבת בעניין זה, עלול להיגרם לחברה היזמית נזק כלכלי אדיר.
בני המשפחה הנתבעת לא שקטו על השמרים לנוכח ההאשמות הקשות, ופנו לעורך הדין אביחי יהוסף, שהגיש בשמם כתב הגנה, השולל מכל וכל את טענות החברה היזמית.
לדברי עו"ד יהוסף, מדובר בתביעה קנטרנית שנועדה להפעיל לחץ פסול על בני המשפחה ולכפות עליהם למכור את חלקם במחיר נמוך.
במסגרת כתב ההגנה נטען כי רק שני נתבעים אוחזים למעשה בבעלות בנכס, בעוד יתר הארבעה צורפו רק בגלל רישומם ההיסטורי בטאבו. יתרה מכך, אחד מהנתבעים כבר הלך לעולמו, אך החברה התובעת לא טרחה לברר זאת.
לדברי עו"ד יהוסף, הנכס עומד ריק, ללא שום שוכר, כבר למעלה משנה וחצי, והדבר אכן נובע מהזנחת הבניין, אך בכך אשמה אך ורק החברה היזמית עצמה, האוחזת בכמעט 90% מהזכויות בנכס.
לדברי עו"ד יהוסף, מדובר בעובדה ידועה, שהאזור כולו סובל מהזנחה מתמשכת לאורך שנים, וכמעט כל בניין ברחוב פין מהווה מקום מחסה לפעילות נרקומנים וזונות. המשטרה, על אף שהקימה תחנה בסמוך, לא נוקפת אצבע באכיפת החוק והסדר במקום.
"לרכוש נכס שכזה, ברחוב פין, בשנת 2019, ולהיתמם לאחר מכן, כאילו מדובר בנכס בצפון תל אביב, שלפתחו צובאים מאות שוכרים פוטנציאלים, שרק רוצים לשלם לבעלי הבניין, היא הטעיה מכוונת של בית המשפט. אני בטוח, שמחיר רכישת הנכס הורד בהתאם לתנאים השוררים ברחוב פין, כך שלחברה היזמית אין מה להלין כעת על שנפלה בפח" דברי עו"ד יהוסף.
"האמירה, כאילו בני המשפחה הנתבעת מנהלים עסקי זנות במקום היא אמירה מכפישה, פוגענית הגובלת בלשון הרע" דברי עו"ד יהוסף. לדבריו, כל חטאם של מרשיו הוא שהשכירו את חנויותיהם לצד שלישי, ואין הם נושאים בכל אחריות פלילית או אחרת לשימוש שאותם שוכרים עושים בנכסים.
לדבריהם, אם מתרחשת במקום פעילות פלילית, על המשטרה לטפל בה, כפי שהיא מטפלת בכל פעילות פלילית אחרת.
בסמוך להגשת כתב ההגנה, הגישו בני המשפחה גם תביעה שכנגד, נגד החברה היזמית, באמצעות עו"ד יהוסף, על סך מיליון שקלים.
על פי התביעה שכנגד, מעבר להזנחה המכוונת של הבניין שבה נקטה החברה היזמית, היא גם התקינה, על דעת עצמה אנטנה סלולרית על גג הבניין, אנטנה המניבה לה הכנסות חודשיות נכבדות, אותן היא משלשלת לכיסה, מבלי להעביר דבר לבני המשפחה, האוחזים גם הם על פי חלקם בזכויות בגג ובבניין.
עוד ב-
עוד נטען כי החברה היזמית חסמה גישה לחלקים מסוימים בנכס ומנעה כל יוזמה לשיפורו, מתוך רצון ליצור מצג שווא של מבנה מוזנח, וכך להחליש את יכולתם של בני המשפחה לבלום את תוכניותיה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה