נדל"ן ותשתיות
מנכ"ל משרד האנרגיה: "נצטרך לשלם מחיר קל לטובת עתיד טוב יותר"
יוסי דיין, מנכ"ל משרד האנרגיה והתשתיות, השתתף ב"כנס סביבה 2050" והדגיש את חשיבות הקיימות והשמירה על ערכים סביבתיים. לצד זאת, הוסיף דיין: "אנחנו רוצים לשמר את הערכים הסביבתיים במפרץ, אבל חשוב שהנמל באילת לא ייסגר, גם אם זה יעלה במחיר סביבתי"
יוסי דיין, מנכ"ל משרד האנרגיה והתשתיות, השתתף בפאנל מנכ"לים במסגרת "כנס סביבה 2050" בו לקחו חלק בכירים רבים, ביניהם מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, אסף יזדי, מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, מוטי גמיש, ויו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה, ח"כ יעקב אשר.
בדבריו, הדגיש יוסי דיין את חשיבות הקיימות והשמירה על ערכים סביבתיים והוסיף: "בשנה האחרונה הבנו היטב את החשיבות של משק אנרגיה אמין בחירום ובשגרה, והיום כולם מבינים שצריך לייצר איזונים לטובת עמידה ביעדים הלאומיים של ישראל.
כולם צריכים לשלב כוחות וידיים ויתכן שגם לשלם מחיר סביבתי. אנחנו מקדמים פרויקטים של אנרגיה מתחדשת, אבל עוברים המון תלאות ונתקלים בקשיי ביורוקרטיה מול משרדי ממשלה, רמ"י ומוסדות התכנון. זאת מטרה נעלה, אבל הדרך רצופה קשיים. המגמה ברורה, אבל חייבים להבין שיתכן ונצטרך לשלם מחיר קל, לטובת עתיד טוב יותר".
בהמשך דבריו, התייחס יוסי דיין לנמל אילת וציין כי למשרד האנרגיה והתשתיות אין אפשרות לקיים את משק האנרגיה בלעדיו. "זאת דוגמה קלאסית להתנגשות אינטרסים. אנחנו רוצים לשמר את הערכים הסביבתיים במפרץ, אבל חשוב שהנמל באילת לא ייסגר בכלל, גם אם זה יעלה במחיר סביבתי כלשהו. במהלך השנה האחרונה הבנו את החשיבות של הנמל, שסייע המון למשק האנרגיה גם בזמן המלחמה", ציין דיין.
במקביל לכך, משרד האנרגיה והתשתיות הציג היום (שלישי) ב"כנס סביבה 2050" את המתווה לאיפוס פליטות (נטו) במשק האנרגיה עד 2050. המתווה הוצג בפאנל מיוחד אותו הוביל המשרד בנושא "הדרך לפתרונות ברי קיימא", בו נטלו חלק טל אבישי, מנהלת אגף תכנון, מדיניות ופרויקטים אסטרטגיים, ד"ר שחר דולב, מנהל תחום פיתוח מודלים ומדיניות ארוכת טווח, רון אייפר, מנהל חטיבת אנרגיה מקיימת, שלושתם עובדי המשרד, וכן שי צ'רני, מנהלת הפיתוח העסקי-גלובלי בחברת "דוראל היידרוג'ן" ובכירים נוספים.
עוד ב-
בפאנל דנו הבכירים על ההיבטים השונים של שלושת התרחישים לאיפוס פליטות (נטו) עד 2050, כאשר כל תרחיש מורכב ממספר טכנולוגיות ונשען על טכנולוגיה מובילה: ״התרחיש הצהוב״, המתבסס על אנרגיות מתחדשות (בעיקר אנרגיה סולארית) ואגירה, ״התרחיש הכחול״, המשלב מימן כחול המופק מגז טבעי עם תפיסת פחמן דו חמצני, ו-"התרחיש האדום״, שמציג לראשונה את האפשרות לשילוב אנרגיה גרעינית במשק החשמל הישראלי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה