נדל"ן ותשתיות

"ברגע אחד, כ-120,000 עובדים פלסטינים נעלמו משוק העבודה"

הכנס השנתי של התאחדות קבלני השיפוצים נערך השנה בסימן בואם של עובדים זרים לענף השיפוצים. "חודשיים אחרי הפסקת הלחימה, ועדיין אין טרקטור אחד שעובד במטולה״, אמר ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ
מערכת ice |  1
אילוסטרציה (צילום פלאש 90/ הדס פרוש)
"מדינת ישראל מתמודדת עם משבר כוח אדם משמעותי. ברגע אחד, כ-120,000 עובדים פלסטינים נעלמו משוק העבודה", אמר היום ישראל אוזן, מנכ״ל משרד העבודה בכנס השנתי של התאחדות קבלני השיפוצים, שנערך השנה בסימן בואם של עובדים זרים לענף. "יש הבנה ברורה שאנחנו במצב חירום וצריכים לפעול בהתאם. לצד האתגרים, המשבר גם פותח בפנינו לא מעט הזדמנויות, במיוחד בתחומי החדשנות", אמר.
בכנס נכחו כ-400 אורחים, ובהם בכירי הענף, ערן סיב, יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, עו״ד נטלי שמעון ויינשטיין, מנכ״לית התאחדות קבלני השיפוצים; יוסי שלי, מנכ״ל משרד ראש הממשלה (שדבריו בכנס הניבו גם הם ציטוט יוצא דופן); ח״כ אליהו רביבו, יו״ר הועדה המיוחדת לעובדים זרים; ח״כ ארז מלול, סגן יו״ר הכנסת; ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ; רוני בריק, סגן נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ; עו"ד עינבל משש, מנכ"לית שירות התעסוקה הישראלי; דוד יהלומי, מנכ"ל הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה בישראל; יגאל סלוביק, מנכ״ל התאחדות הקבלנים בוני הארץ; רוני בריק, סגן נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ; איציק אמויאל, יו״ר הסתדרות עובדי הבניין והתעשיות הנלוות; ישראל אוזן, מנכ״ל משרד העבודה; יוסי אלקובי, נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה; משה נקש, ראש מנהל עובדים זרים; יהודה מורגנשטרן, מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון; עו״ד רועי כהן, נשיא להב; הארי אלקסלסי, יו״ר עמותת ׳דף חדש׳, תאגידי ענף הבניין והשיפוצים.
דברים חריפים נשמעו מפי ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ. ״המדינה שגרמה לכך שקבלני השיפוצים הסתמכו רק על עובדים פלסטינים פגעה בנו בצורה קשה", אמר. "תשתיות כמעט ולא מבוצעות כיום – בתי ספר ברשויות לא נבנים, מבני ציבור לא מוקמים וכל זה בגלל שבמשרד המשפטים טוענים לסחר בבני אדם", האשים סרוגו.
לדבריו, בענף הבנייה זקוקים ל-40,000 עובדים נוספים "כאן ועכשיו. לפני שבועיים סיירנו לאורך היישובים בקו הגדר כדי לראות את אתגרי השיקום בעיניים. המחזות שראינו היו קורעי לב – לא רק פגיעות ישירות מטילים אלא גם הרס מוחלט של תשתיות. טנקים עברו בשבילים ובכבישים שהושמדו לגמרי, ולא רק הבתים נפגעו. זה ייקח לנו עשור לשקם את הצפון, כי אין מספיק עובדים. קבלנים לא יוכלו להתחייב לביצוע עבודות בלי כוח אדם מתאים. חודשיים אחרי הפסקת הלחימה, ועדיין אין טרקטור אחד שעובד במטולה״.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ערבים לא יחזרו. נגמר. תפסיקו ליבב (ל"ת)
    סמלל 12/2024/31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור