נדל"ן ותשתיות

לרגל הרמדאן: המוסד לבטיחות ולגיהות מציג את התקנות לענף הבניה

בסביבת העבודה הרבה סיכונים שעלולים להשפיע על בטיחותו ובריאותו של העובד. סיכונים אלה מתגברים והסיכוי לתאונה עולה כשהעובד לא מרוכז, עייף, רעב, צמא וכו' לכן על העובדים הצמים את חודש הרמדאן לנקוט במשנה זהירות במהלך עבודתם בחודש זה
מערכת ice | 
בטיחות באתר בניה (צילום יחצ)
בענף הבנייה בישראל עובדים לשיעור כ-100 אלף ערבים, כ-65 אלף מהם ערבים ישראלים והיתר פלסטינים המועסקים במגוון עבודות בענף ובהן התקנות, מנהל עבודה וכדומה. תאונות העבודה גובות את חייהם של עשרות עובדים ערבים ויהודים מדי שנה והן גורמות גם לנפגעים רבים. בקרב העובדים הסיכון מתגבר בחודש הרמדאן.
בסביבת העבודה הרבה סיכונים שעלולים להשפיע על בטיחותו ובריאותו של העובד. סיכונים אלה מתגברים והסיכוי לתאונה עולה כשהעובד לא מרוכז, עייף, רעב, צמא וכו' לכן על העובדים הצמים את חודש הרמדאן לנקוט במשנה זהירות במהלך עבודתם בחודש זה.
נדבך נוסף המגדיל את רמת הסיכון בקרב העובדים הערבים בישראל, הוא הלחץ הכלכלי, אשר חווים במגזר הערבי מאז תחילת המלחמה. ע"פ אגף אסטרטגיה ותכנון של משרד העבודה: שיעור הגברים הצעירים חסרי המעש (לא לומדים ולא עובדים) באוכלוסייה הערבית עמד בחודש דצמבר על 33.6%, כלומר יותר משליש. הנתון בקרב הצעירים הערבים (גילאי 18-24) גבוה בחצי מאשר שיעור הצעירים הערבים חסרי המעש בממוצע החודשים ינואר-ספטמבר, כלומר לפני המלחמה שעמד על 22.2% בלבד.
המוסד לבטיחות ולגיהות מציג: כך נשמור על בטיחות העובדים הערבים בזמן הרמדאן:
-וויסות עומסים: בזמן חודש הרמדאן יש להימנע מעבודות פיזיות העלולות להוביל את העובד למצבי קיצון ותשישות. במידה והוא מחויב לבצע את העבודה יש להפסיק את הצום ולהמשיכו ביום אחר. אם העובד נוטל תרופות באופן קבוע, יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
-שינוי שעות העבודה: בזמן הצום, יש לתכנן את שעות העבודה בקפידה עשוי להפחית משמעותית את החשיפה לשמש. החשיפה הגבוהה ביותר מתרחשת בין השעות: 10:00-16:00 ולכן פתרון ראוי הוא ביצוע עבודות חוץ בשעות הבוקר המוקדמות ושעות אחה"צ, ולרכז את העבודה בשעות הצהריים בעבודות באזורים מקורים או מוצלים.
-ארוחת בוקר: כמקובל, לפני זריחת השמש על העובד לאכול ארוחת בוקר בריאה ומזינה, אשר מורכבת בעיקר מפחמימות. אכילת מזון רווי בשומנים עלולה לגרום לצימאון.
-שעות שינה ומנוחה: מומלץ שהעובד יישן שש שעות לפחות ברציפות. חוסר שינה מזיק לבריאות העובד ומגביר את הסיכון לתאונות עבודה. הימנעו ממנוחה במקומות מסוכנים באתרי הבניה.
-חשיפה לאבק: על העובדים להימנע מחשיפה לאבק הגורמים ליובש בדרכי הנשימה. יש להקפיד שהעובד עושה שימוש בציוד מיגון אישי.
שר העבודה, יואב בן צור: "לרגל צום הרמדאן אני קורא למעסיקים לכבד את בני החברה הערבית הצמים בימים אלו ולשמור על בטיחותם בזמן העבודה. בעת הזו אני מברך את אזרחי ישראל המוסלמים בברכת רמדאן כרים וצום קל. מי ייתן ואירועי חודש הרמאדן יביאו עימם הזדמנות אמתית לחיים משותפים, כבוד הדדי, סובלנות, אחווה ורעות".
מנכ"ל המוס"ל, ד"ר מיקי וינקלר: "חודש הרמדאן טומן בחובו רגישות מיוחדת הצריכה להינתן לעובדים מהמגזר הערבי על ידי המעסיקים בכדי למנוע תאונות עבודה ולשמור על הפיריון. אנו מזמינים את המעסיקים להיוועץ עם מדריכי המוס"ל לשמירה על בטיחות עובדי המגזר הערבי. אני מאחל לכלל העובדים רמדאן כרים וצום קל ובטוח".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה