תקשורת ומדיה
איגוד השידור האירופי נגד ממשלת ישראל: סכנה להשתתפות באירוויזיון
ה-EBU איגוד השידור האירופי במכתב חריף לכנסת: "פירוק, או הפרטת השידור הציבורי בישראל הוא צעד משמעותי – כמעט חסר תקדים בהיסטוריית המדיה האירופית. זהו אינו צעד שייעלם מעינינו"
איגוד השידור האירופי (EBU) המייצג גופי שידור ציבוריים ב-56 מדינות ברחבי אירופה וצפון אפריקה שלח לוועדת הכלכלה בכנסת מכתב חריף נגד הצעות החקיקה הפוגעות בכאן, תאגיד השידור הישראלי, וצפויות לעלות הבוקר בוועדה.
במכתב של איגוד השידור האירופי נכתב: "ברצוננו להביע את דאגתנו העמוקה בנוגע להצעות החקיקה להפריט את השידור הציבורי של ישראל או לקצץ בתקציבו. מהלך כזה לא רק יסכן את נוף המדיה בישראל אלא גם עלול להיות בעל השלכות משמעותיות על יסודות הדמוקרטיה של המדינה והמוניטין הבינלאומי שלה".
"שידור ציבורי ממלא תפקיד חיוני בקידום החברה, ובהבטחה שלאזרחים תהיה גישה לחדשות ולמידע מדויק, עדכני ואובייקטיבי. ברחבי אירופה, ארגוני שידור ציבורי נתפסים כאבני יסוד של הדמוקרטיה, ומספקים פלטפורמות לקולות מגוונים, לביטוי תרבותי ולאיחוד לאומי. ההשקעות שנעשו בתאגיד כאן ועצמאותו חשובות לא רק ברמה הלאומית, אלא גם מוקרנות לבמה הבינלאומית דרך סוכנות המידע החדשותית של ה-EBU ונצפות בכל רחבי אירופה. אין גוף תקשורת אחר בישראל שיכול או יוכל לגשת לרשת הבינלאומית הזו ללא חברות ב EBU".
במכתב ציינו באיגוד השידור האירופי כי חוק שיפגע בפעילות התאגיד בישראל יפגע גם בסיכוייה להשתתף באירועים בינלאומיים כמו באירוויזיון: "סגירת תאגיד השידור הישראלי, השתלטות עליו או קיצוץ בתקציבו, יצביעו על סטייה מהסטנדרטים המוחזקים על ידי מדינות דמוקרטיות ברחבי העולם ויסכנו לא רק את האמון המקומי אלא גם את האמון הבינלאומי. כיום, לכל מדינה באירופה יש גוף שידור ציבורי ו-76% מהמימון של השידור הציבורי באירופה מגיע מהציבור. זה מדגיש את הקשר הייחודי שיש לארגוני שידור ציבורי עם הקהלים שלהם. בנוסף, ארגוני שידור ציבורי הם משקיעים גדולים בתעשיות היצירה, וכפי שעולה ממחקרים בינלאומיים, הם לא יוצרים עיוותים בשוק המדיה".
"השידור הציבורי הישראלי חבר ב-EBU מאז 1957. חברות זו מעניקה לישראלים יתרונות רבים, כולל השתתפות באירועים בינלאומיים מרכזיים כמו תחרות האירוויזיון – התוכנית הנצפית ביותר בישראל בשנה שעברה – וגישה לזכויות ספורט משמעותיות, כולל גביע העולם של פיפ"א ב-2026, המאפשר כיסוי חופשי לכל אזרחי ישראל. ההשתתפות הפעילה של כאן בתעשיית היצירה הבינלאומית הציגה את הכישרון, התרבות והחדשנות של ישראל לעולם".
עוד נכתב במכתב: "הפרטת תאגיד השידור הישראלי תהפוך את מערכת היחסים הזו לבלתי יציבה וכמעט בוודאות תוביל להוצאתו של כאן מהאיחוד שלנו, מה שיפחית את תפקידה של המדינה באירועים מרכזיים ויגביל את גישת אזרחי ישראל לתכנים כאלה".
במכתב ציינו כי בעקבות חברותה של ישראל באיגוד השידור האירופי, סגירתה עלולה לפגוע גם בהפצת ידיעות חדשותיות שמגיעות מישראל: "החברות ב-EBU משמעותה חברות בסוכנות הידיעות החדשותית שלנו. הסיקור של כאן על אירועים כמו מתקפת 7 באוקטובר הנוראית היה הקטע החדשותי הנפוץ ביותר ברחבי אירופה באותה עת, דרך רשת החדשות. החלשת או פירוק מוסד זה עלולים להוביל לוואקום בהפצת חדשות אמינות, הן ברמה המקומית והן ברמה הבינלאומית".
"אנו קוראים לכם לשקול בזהירות את ההשלכות הרחבות יותר של הפרטת תאגיד השידור הישראלי או הפחתת מימונו ויכולתו לפעול בצורה מתמשכת ועצמאית. גופי השידור הציבורי הם יותר מסתם גופי תקשורת; הם עמודי התווך של הדמוקרטיה, התרבות והאיחוד החברתי. פירוק או הפרטת מוסד שידור ציבורי הוא צעד גדול – כמעט חסר תקדים בהיסטוריית המדיה האירופית. זה אינו צעד שייעלם מעינינו. ההפסד הפוטנציאלי של כאן יחליש את מגוון החדשות, את שידור הספורט החופשי, את התוכניות המקומיות, כולל תוכניות איכות לילדים, ועוד הרבה, שזמינים לאזרחי ישראל ויהיו לכך השלכות בלתי נמנעות על התפיסות הבינלאומיות של ישראל. אנחנו מוכנים לספק כל תמיכה הכרחית לשמירה על עתיד השידור הציבורי בישראל", נכתב בסיום המכתב.
עוד ב-
אנשי ציבור ועיתונאים רבים תקפו לאחרונה את הצעת החוק שאמורה להפריט את תאגיד השידור הישראלי. אתמול, בשדולה להגנה על חופש העיתונאות והשידור הציבורי התייחס חה״כ גלעד קריב, מיוזמי השדולה, למסרים מצד האיגוד השידור האירופאי (EBU): “לא מדובר רק בעניין של תחרות זמר בין לאומית אלא בדחיקה נוספת של ישראל מהזירה האירופאית וסימונה כמדינה שלא מכבדת את חופש העיתונות ועצמאות השידור הציבורי. צעדי הממשלה נגד התקשורת החופשית והשידור הציבורי נועדו למנוע ביקורת על הממשלה ולחבל באופן ישיר בעולם התרבות הישראלי המקדם ערכים ליברלים והומניסטים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה