תקשורת ומדיה

קלמן ליבסקינד בחשיפה מדאיגה: כך מתנהלת מדיניות ההגירה בישראל

קלמן ליבסקינד הביע את התנגדותו למדיניות ההגירה של ישראל. לדבריו, ישראל מתנהלת בפריצות בכל הנוגע לסוגיית ההגירה. קלמן ליבסקינד: "מי שנוחת פה קונה לעצמו בסבירות גבוהה כמה שנים של זכות לעבוד פה וליהנות ממנעמיה של ארץ זבת חלב ודבש בלי שאיש יוכל להפריע לו"

מערכת ice | 
קלמן ליבסקינד (צילום מסך כאן 11)
בחודש יולי האחרון התפרסם סקר של מחלקת המחקר באתר AllJobs, אשר הציג ממצאים די מטרידים על השלכות המלחמה. הסקר עסק בהשפעות הכלכליות, יוקר המחיה, הריביות הגבוהות לצד ערעור המרקם החברתי בישראל, אשר משפיעים על אזרחים רבים לבצע רילוקיישן (מעבר למדינה אחרת). על פי הנתונים, 62% מהעובדים בישראל שוקלים לבצע רילוקיישן לאור המצב הביטחוני בישראל, מדובר בנתון זהה לשנה שעברה. 
בעוד רבים מאזרחי ישראל שוקלים מגורים במדינה אחרת, פסק דין שהוצג בבית הדין לעררים, המתייחס לחוק הכניסה לישראל, חושף כיצד מדינת ישראל מעניקה אפשרות לכל אדם, אשר מבקש לשפר את איכות חייו, לעלות ארצה. 
העיתונאי קלמן ליבסקינד, המשמש כשדרן רדיו בכאן ב', התייחס לפסק הדין בטורו באתר החדשות "מעריב". לדבריו, מדובר במסמך מדאיג שבו מצוין תיאור התנהלות מדינת ישראל ביחס לאלו המבקשים להגשים את חלומם בארץ. מדובר בעולים מרוסיה ומבאלרוס, מניגריה, מסרילנקה, מהודו ומקולומביה. 
לדבריו, על פי הפירוט שהוצג בפסק הדין, מספר בקשות המקלט המזויפות שמוגשות בישראל הוא מהגבוהים במדינות המערביות. "פר נפש, מדובר במספרים גדולים פי 10 מנורווגיה, פי 17 מדנמרק, פי 120 מפורטוגל", הדגיש ליבסקינד. עוד עולה מהמסמך, בכל שנה מספר הבקשות המוגשות בישראל כמעט מכפיל את עצמו. על פי בית המשפט, במידה ואותה גישה לא תשתנה, מספר הבקשות המוגשות עלול לצמוח ולהגיע למאות אלפים בעתיד הקרוב. 
בדבריו, מתח ליבסקינד ביקורת כלפי מדיניות הממשלה. "היא בעצמה מזמינה את ההצפה הזו", ציין העיתונאי. לטענתו, במקום לגרש כל עולה שמגיע ארצה, המדינה מאפשרת לכך שאותם עולים יבלו שנים רבות בישראל עד להסדרת העניין. 
לדבריו כל עולה שנוחת בארץ ומקפיד למצוא סיבה מדוע מדינת ישראל צריכה להכיר בו כפליט, מודע לכך שהגשת הבקשה מקנה לו זכויות רבות בישראל. "הוא קונה לעצמו בסבירות גבוהה כמה שנים של זכות לעבוד פה וליהנות ממנעמיה של ארץ זבת חלב ודבש בלי שאיש יוכל להפריע לו", ציין ליבסקינד. 
כזכור, בחודש יוני האחרון פורסם הדו"ח של חברת הייעוץ הנלי ושות' אשר על פיו ישראל לא נחשבת יותר ליעד נחשק בקרב מיליונרים רבים המעוניינים להגר למדינה אטרקטיבית.  על פי הממצאים, נרשמה מגמת הגירה שלילית של מיליונרים אחרי עשור של הגירה חיובית. השנים 2022- 2013 היגרו לישראל למעלה מ-10,500 מיליונרים, בשנת 2022 הגיעו כ-1,100 מיליונרים בלבד, ואילו ב-2023 נרשמה הגירה שלילית של כ-200 מיליונרים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה