תקשורת ומדיה

אירועים אנטישמיים צומחים על קרקע פורייה של הסתה דיגיטלית

בעידן הדיגיטלי בו אנו חיים, הרשתות החברתיות אינן רק פלטפורמות לשיתוף חוויות אישיות או הפצת תכנים בידוריים, אלא זירה גלובלית שבה מתעצבת דעת הקהל ונקבעת המציאות התודעתית של מאות מיליוני בני אדם. 
null (צילום shutterstock, pixabay)
במרחב זה, לצד הזדמנויות לחיבור בין תרבויות והפצת מידע חיוני, מתקיימת גם תופעה מסוכנת של הסתה, שנאה ואנטישמיות ההולכת ומקצינה. דוגמאות רבות מוכיחות כי העלייה בתכנים אנטישמיים ובדה-לגיטימציה כלפי ישראל ברשת מתורגמת למעשי אלימות וטרור המופנים נגד יהודים ברחבי העולם. 
כך, בשנים האחרונות נחשפנו לפיגועים בבתי כנסת בארצות הברית ולאירועי אלימות אנטישמיים באירופה, שחלקם צמחו על קרקע פורייה של הסתה דיגיטלית. עולם מקוון זה, אשר מעניק לגורמים קיצוניים יכולת כמעט בלתי מוגבלת להפיץ תעמולה שקרית, מאפשר להם לשכתב נרטיבים, לטשטש עובדות היסטוריות ולהציג את ישראל והעם היהודי באור שלילי. 

מול תהליך זה נדרשת התגייסות רחבה של פרטים, ארגונים ומוסדות המבינים כי המאבק על תדמית העם היהודי ועל מעמדה הבין-לאומי של ישראל מתחולל לא רק בשטח, אלא גם ובמידה רבה בזירה הווירטואלית. 
בשעה שהשיח המקוון עלול להתדרדר לתהומות של שנאה וסילוף, אנו נדרשים להציג את האמת הישראלית בפני העולם, להאיר את ההיסטוריה והתרבות היהודית, ולהדגיש את חייהם של אזרחים ישראלים הנמצאים תחת איום מתמשך. כל אדם המחזיק חשבון ברשת החברתית יכול לשמש כשגריר של אמת.

קרדיט צילום: אלבום פרטי של גתית בוטרה, מנהלת מרכז הדיגיטל הלאומי בשדרות
פרסום פוסט, העלאת תמונה, ציטוט עובדות נכונות ושיתוף סיפורים אישיים – כל אלו הם פעולות המסוגלות להשפיע על הלכי הרוח ולעמוד כחומה מול שטף ההסתה. חשיבות הפעולה בימים אלה הולכת וגוברת.
 ההסתה המקוונת שאינה מטופלת עלולה להתרחב ולהעמיק שורשים חברתיים הרסניים.
 אל מול המגמה ההרסנית הזו עומדת אחריותנו הקולקטיבית: מתן מענה ענייני, הצגת עובדות והאדרת התרבות וההיסטוריה היהודית, שכל מטרתן להציב מראה אמתית מול פני השקרים. 
אין מדובר רק במשימה של ממשלות או מוסדות הסברה רשמיים, אלא בקריאה לפעולה כלל-יהודית וכלל-ישראלית. אם כל אחד מאיתנו יחליט לפעול, לפרסם, לשתף, לכתוב ולהבהיר את עמדתו, נוכל לחזק את התמיכה הבין-לאומית בישראל ולהגביל את כוחו של השיח האנטישמי.
הנוכחות הדיגיטלית של כל אדם אינה מסתכמת בפרסום תמונה של ארוחת הבוקר או בדיחה משורשרת.  בידי כולנו ניתנת ההזדמנות להשפיע על השיח, לתרום תרומה ממשית למאבק ההסברתי ולהפוך את הרשת לכיכר שבה גם האמת, הסולידריות וכבוד האדם מקבלים מקום של כבוד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה