תקשורת ומדיה
"השואה הייתה שקר": הקמפיין החדש ברשתות החברתיות
שורדי שואה מרחבי העולם עונים מול המצלמה לפוסטים של מכחישי שואה ומפיצי שנאה מהרשתות החברתיות ומבקשים מהעולם להצטרף אליהם ולבטל את השנאה. בין הציוצים והפוסטים אליהם מתייחסים שורדי השואה בקמפיין: "השואה הייתה שקר - הפסיקו להפיץ מידע מוטעה"; "בשואה לא היו בכלל תאי גזים, כל מה שאנחנו יודעים על השואה הוא שקר מוחלט, והמטרה שלי היא בדיוק כמו זו של היטלר - הגליית היהודים"
הוועידה לתביעות חומריות יהודיות נגד גרמניה, (ועידת התביעות) משיקה היום קמפיין דיגיטלי חדש #CancelHate. בקמפיין, ניצולי שואה מרחבי העולם קוראים פוסטים מהרשתות החברתיות, הכוללים ביטויים מכחישי שואה או עיוות ההיסטוריה. כל פוסט, מלווה בעדותם האישית של ניצולי השואה על הזוועות שהם ומשפחתם עברו. כל סרטון בקמפיין, מסתיים באמירה - למילים יש כוח, בטלו את השנאה (Words matter-Cancel Hate).
גדעון טיילור, נשיא ועידת התביעות: "העולם הוא מקום הפכפך כרגע. הרשתות החברתיות מאפשרות לאנשים להסתתר במעטה אנונימיות בזמן שהם מפיצים דברי שנאה. הקמפיין שלנו מוכיח שלפוסטים האלה יש קורבנות – המילים המרושעות והשפלות הללו שוללות את העדויות והסבל של כל שורדת ושורד שואה".
אחד מניצולי השואה המשתתפים בקמפיין הוא אייב פוקסמן, אשר עמד בראש הליגה נגד השמצה במשך כ-27 שנה, ושביקש לספר את סיפורה האישי של משפחתו לאחר שהקריא פוסט הטוען כי לא היה שימוש בתאי גזים בשואה: "אני שרדתי את השואה, אבל 13 מבני משפחתי הקרובה נרצחו בגלל שהיו יהודים. הכחשת שואה ברשתות החברתיות איננה רק עוד פוסט. מה שאנחנו אומרים מייצג את מה שאנחנו חושבים. אותם פוסטים של מכחישי שואה הם ביטוי לשנאה ושלילת סבלם של מיליונים. על כן, עלינו לקחת ברצינות את מה שאנחנו אומרים וכותבים, כי המילים שלנו חשובות".
מחקר שנערך לאחרונה בארה"ב מצא כי קרוב למחצית (49%) מבני דור המילינאלז ובני דור ה-Z מעל גיל 18 נחשפו ברשתות החברתיות או ברשת האינטרנט לביטויים של הכחשת שואה. מגמה מדאיגה זו אינה ייחודית רק לארה"ב, אלא בולטת במדינות מערביות נוספות.
בבריטניה, כ-29% מבני 18 ומעלה נחשפו להכחשת שואה או עיוות ההיסטוריה הנוגעת לאירועי השואה, במסגרת המדיה החברתית. כמו כן, היקף הידע של הקהל הרחב על השואה הולך ופוחת. בצרפת לדוגמא, כרבע בני דור המילינאלז (ילידי שנות ה-80 וה-90) לא ידעו להשיב בוודאות אם אי פעם שמעו או נחשפו לאירועי השואה. ככל שפער הידע על זוועות השואה והתוצאות של שנאה, כך החברה כולה ובפרט הדורות הצעירים הופכים מושפעים יותר מהתבטאויות של הכחשת שואה ועיוות ההיסטוריה.
הדי ארגנט, ניצולת שואה מאנגליה הקריאה פוסט שטוען כי 'השואה היא שקר': "ביום שבו אוסטריה סופחה לגרמניה הנאצית ('אנשלוס') גורשתי מבית הספר, ומשפחתי גורשה מביתה בוינה, אך ורק כי היינו יהודים. קודם לכן, אבי נאלץ לקרצף את הרחובות, ונעצר בשל הערות אנטי-נאציות. בכל זאת אנחנו עדיין היינו ברי המזל, כי בניגוד ל-17 בני משפחתי שנרצחו בשואה, אנחנו הצלחנו לברוח מאוסטריה לאנגליה. ולכן אני באה ואומרת לעולם - השואה אכן קרתה, המילים שלכם משנות, הפסיקו לשנוא".
גרג שניידר, סגן נשיא בכיר של ועידת התביעות: "מעולם לא חשבתי שנגיע ליום שבו ניצולי שואה יאלצו להתמודד עם גל כה אדיר של הכחשת שואה. אבל למרבה הצער, היום הזה כבר כאן. כולנו כבר ראינו למה הובילה אותה שנאה בלתי מבוקרת - מילות השנאה והאנטישמיות הביאו לכך שיהודים גורשו מבתיהם, הובלו לתאי גזים ולמשרפות".
שניידר מוסיף כי: "ניצולי שואה מרחבי העולם משתתפים בקמפיין על מנת להוכיח ששנאה לא מנצחת. ועל מנת להוכיח זאת הם שמים בצד את אי הנוחות והטראומה שלהם כדי להבטיח שהדורות הצעירים והעתידים יבינו שלשנאה חסרת רסן אין מקום בחברה".
עוד ב-
(קרדיט צילום: Claims Conference)
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.גם גרמניה יכולה להוכיח שזה קרה..וכל המכחישים לא שפויים (ל"ת)חנה 05/2024/03הגב לתגובה זו0 0סגור