בארץ
"מחנכים לאנטישמיות" - כך ישראל פועלת נגד אונר"א
במהלך המלחמה נמצא הקשר הברור שבין הארגון שמטרתו לסייע לפליטים פלשתינים (אונר"א) לבין הטבח שביצע חמאס ב-7 באוקטובר. לאחר שנים בהן ישראל תמכה בארגון, כעת מתברר כי ח"כ שרון השכל החליטה לשנות את המשוואה ולבלום את פעילות הארגון
במלחמת 'חרבות ברזל' ישראל חשפה את הקשר שבין הסוכנות שמטרתה "לסייע פליטים פלשתינים" (אונר"א) לבין הנהגת החמאס במהלך אירועי הטבח ב-7 באוקטובר. עם זאת, ישראל ממשיכה לעזור לארגון בדרכים שונים כמו פטור ממס על דלק על חשבון משלם המסים הישראלי. אחרי שנים של שיתוף פעולה, כעת יו"ר השדולה לרפורמה באונר"א, ח"כ שרון השכל, החליטה לשנות את המשוואה ולבלום את פעילות הארגון דרך המדינות אשר מממנות אותה.
בשבוע הבא תתכנס השדולה בכנסת, בשיתוף פעולה עם מומחים בתחום הפלשתיני וכן שגרירם של מדינות רבות בהן תוצג הסקירה על כך שאונר"א עוזרים לחמאס. המטרה היא לגרום למדינות להפסיק לממן את הארגון, או לפחות לגרום להן ללחוץ על הארגון לשנות את דרך פעולתו, וכן לעצור את גיוס העובדים בעזה מקרב מקורבי חמאס.
בנוסף על כך, העובדה שהארגון ממשיך להנציח את מעמדם הפליטים בעזה גורמת להעמקת הסכסוך הישראלי פלשתיני. על פי הנתונים, הסוכנות העולמית לפליטים מטפלת ב-108 מיליון פליטים ברחבי העולם ומעסיקה כ-20 אלף עובדים, כאשר מתוכם 5.9 מיליון פליטים הם פלשתינים.
"הקמתי את השדולה ב־2015 ומאז אני פועלת להזהיר את הרשויות בישראל ובעולם ולגייס שותפים למציאת פתרון לבעיית הנצחת הפליטים הפלשתינים", אמרה ל"ישראל היום". "בשמונה השנים האחרונות משרד החוץ ומשרד הביטחון סירבו לשנות את עמדתם ואת יחסם בקשר לאונר"א, שלמעשה היתה כיסוי לפעולות חמאס".
חברת הכנסת השכל ביקרה מאז פרוץ המלחמה באיחוד האירופי ובבריסל, והיא צפויה לבקר במדינות אירופאיות נוספות למען אותה מטרה – להעביר את אונר"א תחת הארגון העולמי ולבטל את המעמד המיוחד לפליטים פלשתינים. "בינתיים אני מתרכזת בפורמה במערכת החינוך של אונר"א – לאמץ את מערכת החינוך של האמירויות, שעברה שינוי לכיוון של סובלנות, בניגוד למערכת הקיימת שמחנכת ילדים להיות חיילים לשנאה ואנטישמיות".
לאחרונה גורם מדיני הבהיר כי ישראל שואפת למצוא חלופה לאונר"א ביום שאחרי – אך נכון לעכעשיו, אונר"א תמשיך להיות הגורם שמנהל את החיים האזרחיים ברצועה. נכון לעכשיו, הם מתעסקים בעשייה חיובית הכוללת חלוקת מזון, מים ותרופות לאזרחים ברצועה.
עוד ב-
כזכור, זמן קצר לאחר תחילת המלחמה פורסם כי למעלה מ-20 מורים פלסטינים המלמדים בבתי הספר של אונר"א ברצועת עזה וביהודה ושומרון היללו ושיבחו בעמודי הפייסבוק והטוויטר שלהם את מבצעי הטבח שביצע חמאס ביישובי עוטף עזה ב- 7 באוקטובר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה