בארץ

שינוי במיסוי התשלומים בתקופת הבחירות: איך זה יעבוד?

אושר בקריאה ראשונה: הארכת התקופה לעניין מיסוי תשלומים בתקופת בחירות. מוצע לקבוע הוראה אחידה לגבי כל סוגי הבחירות, לפיה "תקופת הבחירות" לעניין מיסוי תשלומים לעובדים בתקופת בחירות תוגדר כתקופה של 60 ימים המסתיימת ביום ה־14 שלאחר יום הבחירות
מערכת ice | 
בחירות (צילום פלאש 90/ אוליבייה פיטוסי, Pixabay)
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק מיסוי תשלומים בתקופת בחירות של ח"כ יעקב אשר וקבוצת חברי כנסת. 5 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תוחזר לדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה. 
מוצע לקבוע הוראה אחידה לגבי כל סוגי הבחירות, לפיה "תקופת הבחירות" לעניין מיסוי תשלומים לעובדים בתקופת בחירות תוגדר כתקופה של 60 ימים המסתיימת ביום ה־14 שלאחר יום הבחירות. זאת, לצורך מתן הקלות במיסוי תשלומים שמקבלים עובדים המועסקים בתקופת הבחירות לשם הבחירות, עד לסכום הקבוע בחוק.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "חוק מיסוי תשלומים בתקופת בחירות קובע את הסדרי המיסוי לעניין תשלומים המשולמים לעובדים המועסקים בשל הבחירות בתקופת הבחירות בלבד, ובין היתר קובע הקלות במיסוי תשלומים שמקבלים עובדים כאמור עד לסכום הקבוע בחוק. 
תקופת הבחירות מוגדרת כיום כתקופה של 30 ימים לעניין כל סוגי הבחירות למעט לעניין הבחירות לכנסת, שקבועה כיום כתקופה של 60 ימים המסתיימת ביום ה־14 שלאחר יום הבחירות. 
בהצעת חוק זו מוצע להאריך בהתאם את תקופת הבחירות גם לעניין הבחירות למועצות הרשויות המקומיות על סוגיהן ולראשי הרשויות המקומיות, כך שלעניין כל סוגי הבחירות תיקבע תקופת הבחירות כתקופה של 60 ימים המסתיימת ביום ה־14 שלאחר יום הבחירות".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה