בארץ
מזכ"ל ה-OECD בביקור בישראל: שבחים לכלכלה – והאזהרה החמורה
מתיאס קורמן אמנם שיבח את הישגי הכלכלה הישראלית, במיוחד בתחום ההייטק, אך הדגיש בדבריו את הצורך ברפורמות בשוק העבודה והזהיר בפגישה עם המבקר אנגלמן מפני יוקר המחיה

בכנס משותף של מכון אהרן למדיניות כלכלית באוניברסיטת רייכמן וה-OECD לרגל 15 שנים להצטרפות ישראל לארגון, שיבח מזכ"ל ה-OECD, מתיאס קורמן, את הישגי הכלכלה הישראלית, אך הדגיש את הצורך ברפורמות נוספות בתחומי שוק העבודה, החדשנות והחינוך.
קורמן ציין כי התוצר לנפש בישראל צמח ב-46% במהלך שני העשורים האחרונים – גבוה משמעותית בהשוואה לממוצע הצמיחה במדינות ה-OECD, 27%. "מגזר ההייטק מייצר 20% מהתוצר הלאומי ו-40% מהצמיחה בחמש השנים האחרונות", אמר קורמן. בנוסף ציין כי יותר משליש מהכנסות המדינה ממסים מקורן בעובדים ועסקים הפועלים בתחום זה.
קורמן הדגיש כי הצלחת ההייטק הישראלי נובעת בין היתר מרגולציה גמישה, וקרא לממשלה להמשיך לטפח את הדינמיות הרגולטורית, במיוחד בכל הנוגע לפיתוח הבינה המלאכותית. עם זאת, הוא ציין כי הכלכלה הישראלית תוכל להרוויח משימוש נרחב יותר בטכנולוגיות מתקדמות גם במגזרים שאינם טכנולוגיים.
עוד אמר קורמן כי "על ישראל לשפר את איכות החינוך ולצמצם פערים כדי להבטיח כוח עבודה מיומן יותר בעתיד" והדגיש את הצורך להגדיל את שיעור ההשתתפות בשוק העבודה. קורמן קרא לממשלת ישראל "להתמיד במאמצים להגביר את השתתפות כוח העבודה של קבוצות חסרות ייצוג באוכלוסיה, יש להגדיל את שיעורי ההשתתפות בכוח העבודה בקרב גברים חרדים ונשים ערביות".
בתוך כך ביקר קורמן במשרד מבקר המדינה מתניהו אנגלמן והציג את דוח ה-OECD על הכלכלה הישראלית, על פיו ישראל היא אחת מארבע המדינות היקרות ביותר בארגון.
עוד ב-
אנגלמן הדגיש כי על הממשלה, ובראשה ראש הממשלה ושר האוצר, לנקוט בצעדים ממשיים להפחתת יוקר המחיה ולתקן את הליקויים שעלו בדוחות הביקורת. לדבריו, המצב חמור במיוחד בתקופת מלחמה, בשל נטל המס הגבוה והריביות הגבוהות. עוד ציין אנגלמן כי משרדו בוחן את תפקוד הקבינט הכלכלי-חברתי בטיפול ביוקר המחיה – הן בזמן המלחמה והן לפניה – וכי ממצאי הבדיקה יפורסמו בקרוב. המבקר הבהיר בנוסף כי משרד מבקר המדינה ימשיך לעקוב אחר יישום המלצות ה-OECD על ידי הממשלה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה