בארץ
נפתח הליך הדחת היועצת המשפטית - "עריצה, אלימה ודורסנית"
אחרי ההבטחות הרבות, החל השלב הראשון להדחת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה. מה ההליך? והאם יש לו סיכוי?

לאחר אינספור דיבורים והבטחות, החל הליך הדחתה של היועצת המשפטית לממשלה. במכתב למזכיר הממשלה מבקש שר המשפטים יריב לוין להציב להצבעה את החלטת הבעת אי האמון ביועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, בישיבת הממשלה הקרובה.
בהצעה כותב בין היתר שר המשפטים כי "היועצת המשפטית הנוכחית לממשלה עו"ד גלי בהרב-מיארה, יצרה בישראל "דמוקרטיית גיזְלוּת". בעוד שרוממות ערכי הדמוקרטיה בגרונה, לאמיתו של דבר ריסקה עד עפר את אותם עקרונות בשמם התיימרה לפעול. את השרץ שחפצה ביִקָרוֹ – טיהרה, ואת הכָּשֵר שלא לרוּחה – טימאה. וכל זאת בכסות צינית ודוֹגמטית של "שלטון החוק", ממש ככנסייה בימי הביניים שפעלה כביכול "בשם האל".
תחת הנהגתה הפך מוסד היועץ המשפטי לממשלה (להלן:"היועצת") לרשות פוליטית עריצה, לפרקים אלימה ודורסנית ממש. היועצת פועלת כזרועם הארוכה של מתנגדי הממשלה, ולא בוחלת באמצעים כדי לסכל את רצון הבוחר. היא השתמשה בשסע הפוליטי בישראל כקרדום לחפור בו שתי מערכות דין – אחת לתומכי הממשלה והשנייה למתנגדיה. בתולדות מדינת ישראל, דבר לא תרם יותר לליבוי מדנים בין המחנות מאשר מדיניות אפליה נלוזה זו, מטעם מי שאמורה לשמש מופת של צדק ושוויון".

השר לוין עם התיקים נגד היועצת המשפטית
עוד הוא מוסיף "כובע היועצת איננו כובע קסמים. מי אשר חובשתו, לא הופכת באחת לנטולת פניות וחסרת משוא פנים. דרוש בתפקיד זה יותר מאשר קורטוב של שאר רוח ויושרה אישית. על היועצת לנתק עצמה מעמדותיה האישיות, ולא להשתמש לרעה בסמכויותיה ככלי לקידום תפיסותיה הפוליטיות. כובע היועצת איננו כתר הממלכה".
השר כותב עוד כי "היועצת ניכסה לעצמה כוח כמעט בלתי מוגבל, חסר רסן, ועשתה בו שימוש פוליטי גס ומכוער בתחפושת מיתממת של מקצועיות ואובייקטיביות. בכך השחיתה את מידותיו של מוסד היועמ"ש לבלי היכר, וכהונתה תיזכר ככתם בדברי הימים על מוסד זה. תהליך שיקומו ובנייתו מחדש לא יוכל להחל אלא לאחר סיום כהונתה של היועצת הנוכחית".
"לאור זאת" כותב יריב לוי "מוצע לממשלה להביע אי אמון ביועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב-מיארה, נוכח התנהלותה הבלתי הולמת, ונוכח קיומם של חילוקי דעות מהותיים וממושכים בין הממשלה לבין היועצת, היוצרים מצב המונע שיתוף פעולה יעיל.
התשתית העובדתית בבסיס הצעת אי האמון מצוינת אף היא בהצעה.
התשתית העובדתית בבסיס הצעת אי האמון מצוינת אף היא בהצעה.
עוד ב-
לאחר הצעת אי אמון בממשלה מתכנן השר לוין מבקש לכנס את ועדת האיתור ולאייש אותה. עם זאת, יש להניח שהליך ההדחה לא יהיה פשוט כלל ועיקר וכי בג"ץ צפוי לפסול אותו בעילות שונות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה