משפט
משעוני רולקס ועד טרקטורון: שיטת העוקץ שהפילה רבים בפח
בן 22 מבת ים פיתח שיטה מתוחכמת לעקיצת מוכרים באתרי יד שנייה - מזיוף הודעות בנק ועד שליחת נהגי מוניות - כך הועברו לידיו מוצרי יוקרה וחפצים טכנולוגיים בשווי 650 אלף שקלים שהיו שייכים לכ-100 קורבנות

אופק אנג'ל, צעיר בן 22 מבת ים, מצא דרך יצירתית להתעשר על חשבון אחרים. פרקליטות המדינה הגישה נגדו השבוע כתב אישום בבית המשפט המחוזי בתל אביב, המייחס לו תפקיד מוביל ברשת הונאה משוכללת שגרפה 650 אלף שקלים מכיסם של ישראלים תמימים.
לפי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד מיכאל כהן מפרקליטות מחוז תל אביב (פלילי), אנג'ל וחבריו פיתחו שיטת עבודה מדויקת: הם סרקו את אתר יד 2 והמרקט פלייס בפייסבוק בחיפוש אחר מוכרים של מוצרים יקרי ערך - מחשבים ניידים מתקדמים, טלפונים חכמים יוקרתיים, שעוני רולקס, ואפילו מטבעות זהב.
באמצעות פרופילים פיקטיביים ומספרי טלפון ייעודיים, הם יצרו קשר עם המוכרים והציגו עצמם כקונים רציניים. הם סיכמו את פרטי העסקאות כולל תשלום וביקשו את פרטי חשבונות הבנק של המוכרים להעברת הכסף. אך במקום להעביר תשלום, עשו צעד מתוחכם במיוחד.
השיטה המרכזית של אנג'ל הייתה שליחת הודעת טקסט מזויפת שנראתה כאילו היא נשלחה מהבנק. ההודעה נקלטה בשרשור ההודעות האמיתי של הבנק בטלפון של הקורבן, מה שהעניק לה אמינות מוחלטת.
המוכרים, משוכנעים שקיבלו את כספם, מסרו את המוצרים היקרים לנהגי מוניות ששלחו אנג'ל ושותפיו. הנהגים, שלא היו מודעים לתרמית, העבירו את הסחורה לידי הנוכלים, שמיהרו למכור אותה.
באחד המקרים המתוארים בכתב האישום, הצליחו אנג'ל וחבריו לעקוץ שעון רולקס בשווי 70 אלף שקלים מאדם שביקש למכור אותו והם גרמו לו להאמין שהכסף הופקד בחשבונו. במקרה אחר, הם הערימו על בעל שעון רולקס נוסף ושכנעו אותו למסור שעון בשווי 44 אלף שקלים לאחר ששלחו הודעה מזויפת על הפקדת הכסף בחשבונו.
לא רק בעלי חפצי יוקרה נפלו קורבן לתחבולותיו. במקרה אחד, אנג'ל וחבריו שכנעו אדם להעביר 45 אלף שקלים לחשבון בנק. הם עשו זאת לאחר שסיכמו איתו כי חשבון הבנק שלו ישמש בתור "תחנת מעבר" לכספים תמורת 10% מהכספים שיועברו. גם במקרה הזה הם שלחו הודעת טקסט מזויפת מהבנק, כאילו הופקד בחשבונו 50 אלף שקלים. הקורבן שהאמין לזה, העביר 45 אלף שקלים מחשבונו לחשבון שהתבקש.
במקרה נוסף הצליחו אנג'ל וחבריו לעקוץ אדם שביקש למכור טרקטורון. גם במקרה הזה הם שלחו לו הודעת טקסט מזויפת כאילו הופקדו בחשבונו 26 אלף שקלים, והוא בתמורה העביר לידיהם את הטרקטורון.
מכתב האישום עולה גם כי אנג'ל לא היסס להשתמש באיומים כאשר נפגעים ניסו למנוע את השלמת העסקאות. יתרה מכך, הוא והחבורה הרחיבו את פעילותם גם לתחום הסחיטה, כאשר הציעו שירותי זנות פיקטיביים ואיימו על קורבנות שהגיעו למפגש כי יחשפו את פרטיהם בפני בני משפחותיהם, מה שהוביל להעברת אלפי שקלים מצד המאוימים.
כתב האישום מייחס לאנג'ל שורה ארוכה של עבירות, בהן קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, התחזות, איומים וסחיטה באיומים. הפרקליטות מבקשת להותיר את אנג'ל במעצר עד תום ההליכים המשפטיים, בטענה כי מסוכנותו הכלכלית הינה בעלת עוצמה חריגה, בשל תחכום שיטות הפעולה, היקפן והנזק הכספי הניכר שגרמו.
עוד ב-
לא פעם מעשי עוקץ מתבצעים באמצעות גניבת פרטי אשראי. ישנן שיטות רבות כדי לגנוב פרטי אשראי של אזרחים תמימים, בין היתר באמצעות התחזות לרשת מרכולים יוחננוף, אבל עוד קודם לכם זה קרה גם תוך שימוש בשם של הרשת של רמי לוי. רק לאחרונה פרסמנו על שיטת עוקץ מתוחכמת שבה היו מעורבים עורכי דין.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה