משפט
התוכנית להבעיר את השטח נחשפה: "עלול להביא להסלמה מסוכנת"
ישראלי תושב הצפון רכש נשק ותכנן לבצע פיגוע ירי בזמן הרמדאן באזור הכי רגיש. בשב"כ מדגישים כי הדבר היה עלול לערער את השקט

במסגרת פעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל, עצרו בלשי היל"פ (היחידה ללוחמה בפשיעה) של מחוז חוף ממרחב "אשר" יחד עם לוחמי יס"מ, בפברואר 2025 לחקירת שב"כ את עודאי מוברשם, תושב הכפר מכר שבצפון.
בחקירתו במשטרה ובשב"כ עלה כי עודאי תכנן לבצע פיגוע ירי בשער שכם בירושלים, נגד שוטרים או/ו אזרחים יהודים ברמדאן הנוכחי באמצעות אקדח שברשותו. זאת על מנת לבטא את הזדהותו עם המאבק הפלסטיני ובמידה ולא תתאפשר תפילת מוסלמים בהר הבית במהלך חודש הרמדאן.
עוד עלה בחקירה כי לטובת קידום תכניתו רכש נשק בלתי חוקי וביצע בו אימוני ירי, בהמשך נתפס האקדח ברשותו של אחיו שנעצר אף הוא בפרשה . כמו כן, ניסה עודאי לגייס מעורבים נוספים לביצוע הפיגוע אשר אותרו ונעצרו לחקירה בחשד שהינם חלק מהחוליה.
בתום מיצוי כל פעולות החקירה הצליחו המשטרה והשב"כ לגבש תשתית ראייתית נגד החשודים. ובתוך כך, הגישה פרקליטות מחוז חיפה כתב אישום כנגד עודאי וכנגד אחיו, על שסייע לו בהסתרת האקדח שברשותו.
גורם בשב"כ אמר: "מדובר בסיכול משמעותי לאור הערכה כי אם תוכניתו לבצע את הפיגוע הייתה יוצאת לפועל בימי הרמדאן, הדבר עלול היה לערער את השקט ולהביא להסלמה מסוכנת באזור ירושלים בתקופת מתיחות ביטחונית גבוהה".
עוד נמסר כי "שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל רואים בחומרה רבה כל מעורבות של אזרחי ישראל בפעילות המסכנת את ביטחון המדינה ואזרחיה, וימשיכו לפעול יחד עם גורמי האכיפה למיצוי מלוא חומרת הדין עם המעורבים בפעילות זו".
מאז ה-7 באוקטובר, בוצעו לא פעם פיגועי טרור על ידי ערבים ישראלים. כמו למשל, בפיגוע דקירה בתחנת המרכזית בבאר שבע. או הפיגוע שהתרחש בשער שכם לפני כשלושה חודשים. גם בפיגוע בבני ברק, היה זה ערבי ישראלי.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.ייתכן שהשב״כ ממציא אירועים כדי להלבין את כשלונותיו?סקרן 03/2025/16הגב לתגובה זו0 0ואת האמירות הפליליות של ראשיו?סגור