משפט
מד"א תפצה פעוטה במיליוני שקלים: זאת הסיבה
פעוטה שהובאה למרפאה לא אובחנה בזמן כמי שסובלת מרמת סוכר נמוכה מאוד, גם על ידי המרפאה וגם על ידי צוות מד"א. הדבר גרם לנזק מוחי ולנכות ובית המשפט קבע כי יש לפצות אותה

בית המשפט המחוזי בבאר שבע הטיל אחריות על מגן דוד אדום ומרפאה מקומית בעקבות טיפול רשלני בפעוטה בת חודשיים שהגיעה ללא הכרה למרפאה בעיר רהט. בפסק הדין פסקה השופטת יעל ייטב פיצויים בסכום של מיליוני שקלים לפעוטה שנותרה עם נכות של 70% בעקבות העדר טיפול בבעיה של רמת סוכר נמוכה (היפוגליקמיה).
האירוע התרחש בפברואר 2014, כאשר הפעוטה, שנולדה כפגה במשקל 1,258 גרם, פונתה למוקד הלילי של קופת חולים ברהט במצב של אובדן הכרה והכחלה. למרות מצבה הקשה, התעכבה הקריאה למד"א, ולאחר הגעת האמבולנס התעכב הפינוי כ-25 דקות נוספות. הפעוטה הגיעה לבית החולים סורוקה במצב של "היפוגליקמיה והיפותרמיה קיצוניים", כשרמת הסוכר בדמה עמדה על 15% בלבד.
"במשך כל פרק הזמן, בין הגעתה של הקטינה למרפאה בשעה 21:00 לבין הגעתה לבית החולים סורוקה בשעה 22:09, לא ניתן לה טיפול בגלוקוז", קבעה השופטת ייטב, שדחתה את טענת מד"א כי בשל הקרבה לבית החולים נמנעו מלתת טיפול לפעוטה.
לפי חוות דעתה של פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי, המומחית מטעם בית המשפט, נגרם לקטינה נזק מוחי בלתי הפיך שהותיר אותה עם מוגבלות שכלית בינונית ולקות שמיעה עמוקה. "העדר טיפול מידי ודחוף במצב של היפוגליקמיה, אשר עלול לגרום לנזק מוחי בלתי הפיך" תרם ל-50% מהנזק שנגרם לפעוטה, קבעה המומחית.
החלטתה של השופטת ייטב חושפת ליקויים בטיפול של מד"א, שטענה כי הקושי בהחדרת עירוי לפעוטה הקטנה מנע מתן טיפול. המומחית הבהירה: "גם אם היה קושי בהכנסת עירוי לווריד, לכל הפחות ניתן היה להעניק טיפול ראשוני באמצעות מי סוכר על הלשון".
"שיקול הדעת להבאתה למיון במקום להעניק טיפול מיידי היה מוטעה וגרם לעיכוב נוסף בן 41 דקות עד לקבלת טיפול בבית החולים", הוסיפה המומחית בחוות דעתה.
מד"א ניסתה להסיר מעצמה אחריות בטענה שהאחריות מוטלת על רופא המרפאה, אך השופטת דחתה טענה זו וקבעה: "לא זו בלבד שרופא המרפאה אינו נותן את ההנחיות לטיפול, ומוטל על צוות מד"א לפעול בהתאם לנהלי העבודה במד"א... האחריות לטיפול בקטינה הייתה מוטלת על מד"א גם בפרק הזמן שבו השתהה צוות האט"ן שלא לצורך במרפאה".
דוח פנימי של מד"א שנחשף במהלך המשפט הראה כי צוות האמבולנס לא פעל על פי הנהלים. בדוח נכתב כי "מדובר בשני אירועים שנחקרו, אשר אירעו בסמיכות זמנים, שבהם הייתה מעורבות של אותו פרמדיק, ובשניהם דובר בתינוקות במצב של היפוגליקמיה, אשר לא אובחן ולא טופל". בעקבות הממצאים נקבע כי נכון לעכשיו הפרמדיק "לא יוכל לשמש כראש צוות באט"ן".
בתביעה שהוגשה על ידי הוריה של הפעוטה נטען כי היא נותרה עם נכות של 65% בגין מוגבלות שכלית בינונית ו-15% בגין לקות שמיעה. בית המשפט קבע כי הפעוטה זקוקה להשגחה מתמדת ואיבדה את כושר השתכרותה העתידי: "נוכח מגבלותיה של הקטינה, הזקוקה לעזרה למרות שמבחינה מוטורית תפקודה הוא בגבול הנורמה, ובעיקר בשל המגבלות הקוגניטיביות, המחייבות השגחה צמודה, סביר להניח כי כושר עבודתה נפגע כליל", כתבה השופטת.
בפסק הדין נקבע כאמור, כי רק 50% מהנזק שנגרם לפעוטה קשור להתרשלות רפואית, בעוד שהחצי השני נגרם מגורמים טבעיים, בעיקר זיהום אנטרווירוס ורגישות מובנית של פגים. עבור החלק הנובע מהתרשלות, חויבו מד"א ב-40% מסך הנזק הכולל - 2.78 מיליון שקלים, וסטנדרט חדש ב-10% - 690 אלף שקלים.
בית המשפט דחה את טענות מד"א להטלת אשם תורם על הורי הקטינה, וקבע כי גם אם פעלו על פי "רוטינה מוכרת" ופנו תחילה למרפאה במקום לבית החולים, אין לזקוף זאת לחובתם.
עוד ב-
לאחרונה פרסמנו אודות עירייה שנדרשה לפצות ילד בחצי מיליון ש"ח. כמו כן, דיווחנו על מורה שקיבלה פיצויים בגובה של למעלה ממיליון ש"ח כי החליקה בבית הספר. בתביעה שהוגשה נגד בית החולים רמב"ם ומשרד הבריאות הם נאלצו לשלם סכום עתק של 16 מיליון ש"ח.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה