משפט
"המהפכה המשפטית": פסקי דין פיקטיביים הוגשו לבית המשפט העליון
מערכת המשפט ניצבת מול אתגר חדש ומטריד: פסקי דין פיקטיביים שלא היו ולא נבראו הוגשו לבית המשפט בחסות ה-AI. מה קרה כשהשופטת חשפה את התופעה? אילו צעדים ננקטו בעקבות הגילוי? כל הפרטים

בית המשפט העליון התמודד השבוע עם תופעה חסרת תקדים בעולם המשפט: פסקי דין שהתבססו על "הזיות" של בינה מלאכותית. הפרשה נחשפה כאשר השופטת גילה כנפי-שטייניץ זיהתה כי עורכת דין הגישה עתירה המבוססת על פסקי דין שלא היו ולא נבראו – כולם תוצר של מערכת AI שהומלצה לשימוש.
לפי ממצאי בית המשפט, המערכת שימשה את עורכת הדין לייעול עבודתה, אך בפועל "המציאה" אסמכתאות משפטיות שלמות, כולל ציטוטים מדויקים מפסקי דין שמעולם לא ניתנו. הגילוי עורר דאגה עמוקה בקרב השופטים, שהזהירו מפני הסכנות הכרוכות בהסתמכות בלתי מבוקרת על בינה מלאכותית בניהול הליכים משפטיים.
בפסק דין מכונן, הדגיש בית המשפט העליון כי הטכנולוגיה החדשה מציבה אתגרים משמעותיים למערכת המשפט. בעוד שבינה מלאכותית יכולה לייעל את העבודה המשפטית, השופטים הזהירו כי הסתמכות עיוורת על הטכנולוגיה עלולה להוביל להטעיית בתי המשפט ולפגיעה במערכת המשפט כולה.
המקרה, שתואר על ידי בית המשפט כ"פרשת דרכים טכנולוגית", הוביל להנחיה חסרת תקדים: בתי המשפט יוכלו להטיל סנקציות חמורות על עורכי דין שיגישו מסמכים מטעים שנוצרו על ידי AI. עם זאת, במקרה הנוכחי נמנע בית המשפט מהטלת סנקציות, בהכירו בכך שמדובר בטריטוריה חדשה המחייבת הסדרה.
עוד ב-
עם זאת, בשל הייחודיות של הפרשה והעובדה שמדובר באירוע ראשון מסוגו, נמנע בית המשפט מהטלת סנקציות במקרה הנוכחי. השופטים הדגישו כי יש צורך בקביעת כללים מחייבים לשימוש בטכנולוגיות מתקדמות בתחום המשפט, על מנת למנוע הישנות מקרים דומים בעתיד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה