משפט
ח"כ מיכאל ביטון נגד החברה הגדולה: "זאת שערוריה"
בעתירה לבג"ץ נטען כי כבר שנים ארוכות שחברת עמידר מתחמקת מתשלום אגרות בית משפט וזאת ללא הצדקה ולמרות שהובהר לחברה שאין לה פטור. מי המשרד הממשלתי שדווקא מגבה את עמידר?
עתירה מעניינת ונפיצה הוגשה לאחרונה בפני בג"ץ, על ידי פורום הדיור הציבורי, ח"כ מיכאל ביטון ודייר ציבורי שנתבע על ידי חברת עמידר. והעתירה הזאת נפיצה כי קבלתה עלולה לגרום לביטולם של מאות פסקי דין שכבר ניתנו.
כידוע, כל תביעה המוגשת לבית המשפט נדרשת בתשלום אגרה מסוימת, כאשר סכום האגרה משתנה בין סוג התביעה והסכום שלה. בעתירה נטען כי מזה שנים רבות נוהגת חברת עמידר כדבר שבשגרה, להגיש מאות תביעות משפטיות מדי שנה, מבלי לשלם אגרה כדין, "זאת על אף שידוע לה היטב כי היא מחויבת בתשלום אגרה", נכתב בעתירה בה כונה המהלך הזה "שערוריה רבתי".
עוד נכתב כי חברת עמידר מטעה, "באופן אקטיבי ויזום, את בתי המשפט וטוענת ביודעין טענה שאינה נכונה, כי היא פטורה כביכול מתשלום אגרת המשפט. ברוב רובם של המקרים עולה הדבר בידי עמידר, למרבה הצער, ומזכירויות בתי המשפט מאפשרות לה לפתוח תיקים - ובתי המשפט מאפשרים לה לנהל את אותם תיקים ואף נותנים בהם פסקי דין - מבלי ששולמה אגרת המשפט כדין. מדובר במצב בלתי נסבל שאין לתארו אלא כהפרת חוק מתמשכת ביודעין".
בעתירה נכתב כי חברת עמידר מודעת לזה שאין לה פטור מאגרת בית משפט וכי כבר בשנת 2017 במכתב ברור מטעם היועמ"ש לממשלה נכתב לעמידר כי היא אינה פטורה. והובא לדוגמה מקרה ספציפי משנת 2018 בבית משפט השלום בתל אביב שבו התייצב נציג של היועמ"ש והבהיר באופן מפורש כי עמידר אינה זכאית לפטור ובהתאם לכך, דחה בית המשפט את טענת עמידר לפטור. בעתירה מוצגים שורה של תיקים בבית המשפט שבהם עמידר טענה לפטור, אך השופט או הנתבע היו ערניים והדבר נדחה על הסף.
אלא שעל פי העתירה, "רובם המוחלט של המקרים לא נודע הדבר לבתי המשפט, והם המשיכו ודנו בתביעות עמידר עד תום ואף נתנו בהן פסקי דין והכל מבלי ששולמה אגרת משפט".
העותרים פנו תחילה למשרד השיכון, ושם, בניגוד מובהק לעמדת היועצת המשפטית לממשלה שהיא האמונה על מתן הפטורים מאגרה, דווקא תמכו בעמדת עמידר וטענו כי עמידר זכאית לפטור כי היא נחשבת כזרוע של המדינה. חברת עמידר עדיין לא הגיבה לעתירה.
העותרים דורשים כי בג"ץ יקבע שכל פסקי הדין שניתנו ללא תשלום אגרה יבוטלו "כל תוצאה אחרת פירושה הוא מתן פרס למי שלאורך שנים ארוכות הטעו את בתי המשפט ביודעין" והוסיפו כי עמידר קיבלה כך יתרון על פני יריביה בדין שהם "דיירי הדיור הציבורי, בני השכבות החלשות, העניות והפגיעות ביותר בחברה הישראלית".
בעבר הצליח חבר הנכסת ביטון לדחות פינוי של דיירים בדיור ציבורי של חברת עמידר בגלל תקופת החגים. אבל שנה לאחר מכן, דווקא כן פונו דיירים בתקופת החגים, למרות הרגישות שבעניין. חברת עמידר מנהלת הליכים משפטיים רבים ובעבר פרסמנו על כך שבית המשפט מחק ריביות לנתבעת, בגובה של 70 אלף ש"ח.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.מה האובססיה הזו - רק בשביל להעביר כסף מכיס אחד לכיס שניכ 01/2025/14הגב לתגובה זו0 0איזה שטות, השנאה של ביטון לעמידר מעבירה אותו על דעתו. למי הוא דואג ?? בהעברת הכסף מכיס אחד של הממשלה (עמידר) לכיס השני ( משרד המשפטים) רק הבנקים ועורכי הדין מרוויחים על חשבון הציבור. עמידר מחוייבת לפנות ולתבוע דיירים שלא עומדים בדרישות הממשלה לדיור ציבורי. אותם אנשים שברישעותם לא מפנים דירות ציבוריות לכאלה שבאמת צריכים אותם, רק בגלל שהם חזקים יותר.סגור