משפט

חברת ההשקעות קרסה בחובות של עשרות מיליונים: מה יעשו הנושים?

החקירה של הרשות לניירות ערך וחובות של עשרות מיליוני שקלים – מה הן האפשרויות שעומדות בפני נושי חברת ההשקעות החרדית "בסדנו"?
עו"ד גיא סרוסי | 
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
"בסדנו" חברת השקעות חרדית, נקלעה לחובות ובהמשך לחקירת הרשות לניירות ערך, והגישה בקשה להקפאת הליכים. אם השקעתם בבסדנו, במאמר הקרוב תוכלו להבין בדיוק מה האפשרויות העומדות לרשותכם ומה אתם יכולים לעשות מול החברה.
חברת בסדנו יזמות והשקעות בע"מ היא קבוצת השקעות שפועלת במגזר הדתי והחרדי. החברה, הוקמה לפני למעלה מעשור ומונה עשרות חברות נוספות. החברה, אשר פנתה למשקיעים באמצעות ערוצי הפרסום השונים לקהל הדתי והחרדי, עשתה את הונה בעיקר מערוצי ההשקעה שהציע ללקוחותיה בארץ ובעולם בתחומי הנדל"ן וההיי-טק. בשנת 2022, עמדו החברה ובעליה במוקד חקירה של הרשות לניירות ערך בחשד שבשלושת השנים שקדמו לחקירה, גייסה החברה מיליוני שקלים שלא כחוק ותוך הצגת מיצגי שווא. 
כולנו הצטערנו לשמוע לאחרונה שהחברה נכנסת להקפאת הליכים עקב חובות בסכום מוערך של כ-45 מיליון ש"ח. בואו נבין את משמעות בקשת הקפאת ההליכים של בסדנו. 
משמעות הבקשה להקפאת הליכים
כאשר חברה נקלעת לקשיים תזרימים, אשר עשויים להגיע לכדי פירוק והליכי חדלות פירעון, ביכולתה להגיש לבית המשפט בקשה להקפאת הליכים (משמע לא יהיהו נגדה תביעות בתקופת זמן זו כדי לבחון אם יכולה להשתקם) על מנת לאפשר הבראה כלכלית ולמנוע את קריסתה. במידה ובית המשפט המחוזי יקבל את בקשת החברה, היא תהנה מהגנה מפני תביעות הנושים על מנת לשקם את עצמה. ככל שבית המשפט ישתכנע כי בהתאם לתוכנית שתוגש לו על ידי החברה, קיים סיכוי סביר להבראתה, לא ייפתחו הליכים חדשים כנגד החברה ואלו הקיימים יוקפאו, וזאת בפרק זמן של עד תשעה חודשים בהתאם להחלטת בית המשפט. אם החברה לא תצליח להראות לבית המשפט שיש טעם בשיקומה - תלך החברה לפירוק וכל נכסיה ימכרו.
בהמשך לכך, יתמנה נאמן שיפעל לאיתור אפיקי מימון להקטנת הבור הכלכלי של החברה ותוצג תכנית עסקית להמשך פעילות החברה. הדבר הנוסף ואולי החשוב ביותר בשלב זה הוא גיבושו של הסדר עם נושי החברה לפירעון חלק מהחובות. לאחר הגשת ההצעה, ימנה בית המשפט מנהל הסדר שיאגד את תביעות החוב, יכריע בהן, ויפעל לכנס אסיפות נושים במטרה לדון ולהצביע על הצעת ההסדר של החברה. לבסוף, ככל שההצבעה תעבור את רף הרוב הדרוש בחוק, יוגש ההסדר לאישור בית המשפט.
משקיעי בסדנו: כך תוכלו לפעול נכון במסגרת הסדרי נושים ותביעות חוב
בחובות בסדרי גודל גדולים במיוחד, החזרי החוב הופכים לשדה קרב. בראש ובראשונה בגלל סדרי הנשייה כאשר בין הנושים ישנם נושים מובטחים כמו בנקים המחזיקים בשיעבוד, נושים בדין קדימה ועוד. לאור זאת, אותם נושים רגילים שהשקיעו את מיטב כספם, עשויים למצוא את עצמם ללא דבר. מהסיבה הזאת, אם השקעתם בבסדנו - חשוב להקדים תרופה למכה ולהגיש תביעת חוב במהירות. את התביעה יש להגיש בפרק הזמן שבית המשפט קובע, וככל ולא קבע – בפרק זמן של חצי שנה מפרסום ההודעה על צו פתיחה בהליכים ובמקרים חריגים אף לאחר פרק זמן זה.
את הבקשה, יש להגיש באופן מקוון לתיק בית המשפט והמלצתנו היא להסתייע בעורך דין לשם כך, ולצרף אליה את כלל הפרטים הרלוונטיים לרבות מסמכים ואסמכתאות. לאחר הגשתה תועבר התביעה לנאמן אשר יעבירה לתגובת החייב. במקרים מסוימים תישלח לנושה דרישה להשלמת פרטים. ההחלטה המנומקת תשלח לחייב והנושה, שלרוב מתקבלת בתוך שלושה חודשים מהגשתה. במידה והתביעה נדחתה, ביכולתו של הנושה להגיש ערעור לבית משפט השלום שבתחומו מתנהלים ההליכים וזאת בפרק זמן של 45 ימים מקבלת ההודעה על דחיית התביעה.

פנייה לייעוץ משפטי היא שם המשחק
במקרים כמו מקרי בסדנו, בהם היקף החובות עומד על עשרות מיליוני שקלים, פעולה משפטית מהירה ומדויקת היא מה שעשוי להכריע האם הנושה יקבל חלק מכספו חזרה או שיישאר ללא כלום. ובתוך כך, קבלת ייעוץ מעורכי דין בעלי ניסיון בניהול תביעות חוב הוא קריטי להצלחת ההליך ולהשבה של הסכום המירבי ממה שהשקעתם תוך גיבוש אסטרטגיה משפטית נכונה. עורך דין שמתמחה בהליכים מסוג זה ובהגשת תביעות חוב באופן מקצועי ילווה אתכם ידי בדרך להשבת הכספים שהשקעתם.
* הכותב הוא עו"ד גיא סרוסי, מומחה לתיקי עוקץ, הונאות פיננסיות והליכי חדלות פרעון מורכבים. שותף מייסד משרד עורכי דין גרי, סרוסי, רשף, סמרה ושות'
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה