בריאות

סכנה לקדחת הנילוס בישראל: אלו הערים שנמצאות בסכנה

יתושים נגועים בקדחת מערב הנילוס הקדימו לבוא השנה: היתושים התגלו בשטח המועצה המקומית ירוחם והמועצה האזורית רמת נגב, המשרד להגנת הסביבה דרש מהרשויות לבצע ניטור, ובמידת הצורך לבצע הדברה מיידית
מערכת ice |  4
יתוש (צילום pexels)
המשרד להגנת הסביבה מדווח היום (רביעי) כי נלכדו יתושים נגועים בקדחת מערב הנילוס בדרום – בנחל רביבים קרוב לאגם ירוחם בשטח המועצה המקומית ירוחם, ובסמוך לישובים ניצנה ומדרשת שדה בוקר אשר בתחום המועצה האזורית רמת נגב.
כבכל עונה, צוות מזיקים והדברה של המשרד להגנת הסביבה מבצע מאות לכידות ואלפי ניטורים של זחלי יתושים. היתושים מועברים לבדיקה במעבדות משרד הבריאות. בכל זיהוי של יתושים נגועים מוציא המשרד להגנת הסביבה לרשות המקומית דרישה מיידית לטפל במפגע. בלכידות שבוצעו בחודש מאי, נמצאו היתושים הנגועים בנגיף. המשרד להגנת הסביבה התריע בפני המועצות והרשויות שבתחומן נמצאו היתושים הנגועים, והורה על הגברת הניטורים באזור הנגוע ובמידת הצורך על ביצוע פעולות מניעה והדברה באופן מיידי.
 
ד"ר אורן שטח כתבי, מרכז מחלות זואונוטיות באגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות מדווח כי לפי נתוני משרד הבריאות, מתחילת השנה אדם אחד נפטר מהמחלה.
קדחת מערב הנילוס  (West Nile Fever)היא מחלה שמקורה בבעלי חיים ומועברת גם לאדם. היא נגרמת על-ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, ומועברת לבני אדם ולבעלי חיים שונים באמצעות עקיצת יתושים שניזונים מעופות נגועים. תקופת הדגירה של המחלה מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה, נמשכת  כ-5 עד 21 ימים, והמחלה נמשכת לרוב 3-6 ימים.
במרבית המקרים מדובר במחלה קלה דמוית שפעת אשר חולפת מאליה. המחלה לרוב מאופיינת בחום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעיתים בחילות ושלשולים. סיבוכים נדירים אפשריים הם דלקת חדה של המוח או דלקת קרום המוח, ולעיתים נדירות מסתיימת המחלה במוות קדחת מערב הנילוס (West Nile Fever) היא מחלה שמקורה בבעלי חיים ומועברת גם לאדם. היא נגרמת על-ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, ומועברת לבני אדם ולבעלי חיים שונים באמצעות עקיצת יתושים שניזונים מעופות נגועים. תקופת הדגירה של המחלה מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה, נמשכת כ-5 עד 21 ימים, והמחלה נמשכת לרוב 3-6 ימים.
ד"ר נטע ליפמן, סמנכ"לית בכירה למשאבי טבע וחוסן אקלימי במשרד להגנת הסביבה: "זו הפעם הראשונה השנה שבה לכדנו יתושות נגועות בנגיף קדחת מערב הנילוס, והדבר התרחש גם מוקדם יחסית לשנים קודמות, בחודש מאי. יתושים זקוקים לטמפרטורות גבוהות ומים עומדים כדי להתפתח. הגשמים החזקים שירדו בדרום והטמפרטורות הגבוהות מיד אחרי הגשמים מהווים תנאים אופטימליים להתפתחות יתושים באזור הדרום. בעזרת כמה פעולות פשוטות, כמו הפחתת השקיה, ייבוש מים עומדים, רשתות, מאווררים ושימוש בתכשירים דוחי חרקים – נוכל להימנע מעקיצות וממפגעי יתושים בחצרות ובבתים. בשטחים הפתוחים צוות מזיקים והדברה מנטר יתושים ומתריע לרשויות המקומיות שבאחריותן למנוע ולטפל במפגעי מזיקים"
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    מה ההבדל בין קדחת הנילוס לשפעת העופות.
    נירה 05/2023/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה הקשר בין קדחת הנילוס לשפעת העופות?
    סגור
  • 3.
    כמה שטויות
    מלח הארץ 05/2023/26
    הגב לתגובה זו
    2 4
    ??????????????????????????????תגידו לא נמאס לכם לנסות להכניס אנשים ללחץ מיותר ומטופש שלא נאמר מטומטם. נמאסתם ! עזבו אתכם הפכתם לבדיחה עם כל הכתבות פח .
    סגור
  • 2.
    פשש
    שי 05/2023/26
    הגב לתגובה זו
    3 3
    יאללה יאללה כול יום יש לכם חדשות על חרק או וירוס שמגיע לארץ
    סגור
  • 1.
    קטילת חרקים
    אדווה 05/2023/25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לי יש שיטה כל פעם שאני רואה יתוש שניכנס הביתה אני לוקחת בקבוק ריק עם קצת מים ושבוע ולוחות אותם בפנים יש לי כבר בקבוק מלא בחרקים אם היה אפשר הייתי מראה לכם ??
    סגור