בריאות
מכפיל את עצמו: בית החולים בהשקעה של למעלה ממיליארד שקלים
בית החולים אסותא אשדוד הודיע על פרויקט הרחבה משמעותי במסגרתו ייבנה מגדל אשפוז חדש וכמות מספר המיטות תוכפל בהשקעה כוללת של למעלה ממיליארד שקלים

בית החולים הציבורי אסותא אשדוד הודיע על פרויקט הרחבה משמעותי, במסגרתו יוכפל מספר המיטות וייבנה מגדל אשפוז חדיש בהשקעה כוללת של סכום עתק בהיקף של למעלה ממיליארד שקלים. הפרויקט בניהול חברת מרגולין הנדסה וייעוץ.
בית החולים, שנפתח לקהל בסוף 2017, היה הראשון בישראל שנבנה לאחר יותר מארבעה עשורים ללא הקמת בתי חולים ציבוריים. כבר עם פתיחתו התברר כי הביקוש לשירותיו גדול בהרבה מהצפוי, ולא רק מתושבי אשדוד והסביבה – אלא מכל רחבי הארץ. כעת, כחלק מהתפתחותו הטבעית, יוצא אסותא אשדוד למהלך הרחבה מקיף.
בשלב הראשון של הפרויקט נבנה בניין הנהלה חדש, הכולל גם אולמות וכיתות לימוד, והמעבר אליו מתבצע בימים אלו. בניין ההנהלה הישן נהרס כבר לפני למעלה משנה, ובמקומו הולך ומוקם מגדל אשפוז חדיש, שהשלמתו צפויה בשנת 2028. עם השלמת הפרויקט, יעמוד מספר המיטות בבית החולים על כ-700 - כפול מהמצב כיום.
לצד ההתרחבות הפיזית, עובר בית החולים גם תהליך מיתוג מחדש, המשלב בין שני מותגים ותיקים ומוכרים – מכבי שירותי בריאות ורשת אסותא. החזון שמוביל את המהלך הוא רפואה ללא פערים, שתעניק לתושבי הדרום שירותי רפואה מתקדמים ואיכותיים, בדומה לרמה הגבוהה שמקבלים תושבי המרכז.
רן סער, יו”ר מכבי שירותי בריאות ויו”ר הוועד המנהל של אסותא אשדוד, מדגיש: “מכבי ראתה מאז ומתמיד חשיבות אסטרטגית בהקמת בית חולים ציבורי מתקדם בדרום, שמעניק לתושבי האזור רפואה איכותית ונגישה ברמה הגבוהה ביותר. הפרויקט הזה הוא המשך ישיר לחזון שלנו – צמצום הפערים בין המרכז לפריפריה והבטחת שירותי רפואה שוויוניים לכל אזרחי ישראל. גם היום, למרות האתגרים הלאומיים והתקופה המורכבת, אנו מחויבים להרחבת בית החולים ותמיכתו, כדי להמשיך ולהעניק לתושבי הדרום את הטיפול הרפואי הטוב ביותר”.
מנכ״לית מכבי שירותי בריאות, סיגל דדון-לוי, אמרה: ״קידום הרפואה בדרום מדינת ישראל עומד לנגד עינינו כל העת, ונועד להעניק לתושבי האזור שירותי רפואה הטובים ביותר, קרוב לביתם. חזון זה בא לידי ביטוי בפרויקט ההרחבה של בית החולים הציבורי אסותא באשדוד וכן בהקמה של בית החולים החדש של אסותא מרכזים בבאר שבע שצפוי להיפתח בקרוב. אלו צעדים משמעותיים בצמצום הפערים בחברה הישראלית ובשיפור הנגישות לשירותי בריאות – ערכים שאנו גאים להוביל במכבי וליישם אותם בשטח״.
מנכ”ל בית החולים, אל״מ במיל’ ד”ר ארז ברנבוים, הוסיף: “אנחנו רואים מדי יום את הביקוש האדיר לשירותי רפואה מתקדמים בדרום. החזון שלנו הוא להעניק לתושבי האזור את השירות הטוב ביותר, הן מבחינת הצוות המקצועי והן מבחינת הטכנולוגיה הרפואית, בלי שאף תושב בדרום ירגיש שהוא מקבל פחות ממה שהיה מקבל במרכז הארץ”.
התרומה של אסותא אשדוד לבריאות הציבור באה לידי ביטוי גם באתגרים הלאומיים שישראל חוותה בתקופה האחרונה. בית החולים היה אחד המרכזים הרפואיים המשמעותיים בטיפול בנפגעים במהלך המלחמה, בזכות מיקומו האסטרטגי ותגובתו המהירה.

צילום: דוברות אסותא אשדוד
עוד ב-
“הצוות הרפואי שלנו עבד מסביב לשעון והציל חיים, למרות שאנחנו בית חולים צעיר יחסית”, מסכם ד”ר ברנבוים. “זה חיזק בנו עוד יותר את ההבנה עד כמה בית החולים הזה חיוני לתושבי הדרום ולמדינת ישראל כולה”.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה