בריאות
מחקר ישראלי חדש: זו הפעולה שמפחיתה סיכון לאלרגיות למזון
תינוקות רבים סובלים מאלרגיות למזון. בין היתר רבים אלרגיים לחלב פרה, ביצים, בוטנים, שומשום ועוד. מחקר ישראלי מצא את האפשרות להפחית משמעותית את הסיכון לאלרגיות

כבר שנים אומרים לנו שהנקה זה בריא, ועכשיו מגיע מחקר, שמראה את ההשפעות החיוביות של ההנקה על המשך החיים.
ממצאי המחקר הוכיחו כי הנקה בלעדית בחודשים הראשונים, הובילה לצמצום אלרגיה לבוטנים, שומשום וביצים. עוד ממצאים מעניינים, שנמצאו - תינוקות יונקים סבלו פחות מדלקת עור אטופית. חשיפה של תינוקות יונקים לחלבון חלב פרה בתינוקיות או בחודשים הראשונים לחיים, מעלה שכיחות אלרגיה לחלב. בתינוקות עם אטופיק דרמטיטיס, מתן שומשום (טחינה) בגיל צעיר, מפחיתה סיכויי אלרגיה לשומשום (בדומה למחקר שבוצע בעבר על בוטנים) .
פרופ' אהרון קסל, ממובילי המחקר: "היקף הנשים שמתבססות על הנקה בלבד הולך ויורד. הממצאים מלמדים שזה עשוי להיות אחד הגורמים לעלייה בשכיחות של אלרגיות למזון"
עוד ב-
לעומת זאת, מחקר אחר של האלרגולוגית, מזכירת האיגוד הישראלי לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית, ד"ר עידית לחובר-רוט, שעק, אחר 2,000 תינוקות מיום הלידה ועד גיל שנה, מצא כי התפתחות אלרגיה למזון קשורה לדפוסי תזונת האם המניקה (כאשר האם נחשפת באכילתה באופן עקבי למזונות אלרגניים, התינוק מפתח סבילות למזונות אלו).
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.האם מיס פיגי תסכים להפיק בשבילי (ל"ת)קצת חלב?? 03/2025/17הגב לתגובה זו0 0סגור