בריאות
בשורת ענק לתושבי הפריפריה בישראל: "יצילו חיים פשוטו כמשמעו"
ע"פ התקנות החדשות, שכאמור אושרו היום בוועדה, התווספו רישיונות חדשים להפעלתם של 6 מכשירי CT, עשרה MRI ושני מכשירי מערכות רנטגניות לצנתור לב וכלי דם. יו"ר הוועדה ח"כ יוני משריקי: שיפור השירות הרפואי בפריפריה, והנגשת מכשירי בדיקה מתקדמים - יאבחנו מחלות בשלב מוקדם, ויצילו חיים פשוטו כמשמעו
ועדת הבריאות של הכנסת, בראשותו של חבר הכנסת יונתן משריקי, התכנסה היום (ראשון) לדיון חשוב, שבסופו היא אישרה להגדיל את מספר הרישיונות להפעלת מכשירים רפואיים מיוחדים כגון MRI ו-CT CT, MRI מכשרות רנטגניות לצנתור לב, בדגש על הפריפריה.
יו"ר הוועדה, ח"כ יוני משריקי ממפלגת ש"ס אמר: "שיפור השירות הרפואי בפריפריה, והנגשת מכשירי בדיקה מתקדמים - יאבחנו מחלות בשלב מוקדם, ויצילו חיים פשוטו כמשמעו. הרחבת מספר המכשירים המיוחדים אינה רק עניין של שדרוג מערכת הבריאות, אלא צעד שמטרתו להבטיח שכל אזרח, ללא קשר למקום מגוריו או למעמדו הכלכלי, יוכל לקבל טיפול רפואי מתקדם ונגיש. אני מבקש להודות לשר הבריאות אוריאל בוסו על המאמצים שהשקיע בהבאת התקנות לוועדה".
ד"ר ורד אייזנברג, ראש אגף רישוי מוסדות במשרד הבריאות, הדגישה את הצורך להנגיש שירותי רפואה מתקדמים גם לפריפריה, וכי הליך רכישת מכשיר חדש, הצבתו באזור ביחס לגודל האוכלוסייה והכשרת צוות הפעלה מתאים הוא הליך ממושך – ובינתיים מעניקות שירות דומה ניידות עם מיכשור דומה.
לדבריה: "השיקולים בפריסת המכשירים הנוספים ברחבי הארץ, הם שיעור מכשירים לנפש או פריסת המכשירים בארץ, חיזוק הפריפריה, השלמת צרכים לצורך פעילות תקינה של בתי חולים, נגישות הציבור למכשיר וקיצור זמני המתנה לבדיקות.
מספרם המירבי בישראל של מכשירים רפואיים מסויימים, מוגבל בחוק. כאלו, הם מכשיר דימות בתהודה מגנטית, סורק טומוגרפיה ממוחשבת, מערכת רנטגנית לצנתור לב וכלי דם, מערכת רנטגנית לצילום וצנתור ראש, מערכת רובוטית לביצוע ניתוחים בשלט רחוק ועוד. ההגבלה נועדה למצות את השימוש בהם לפי ההכרח בלבד, ולא להעמיס על המערכת ועל סל הבריאות הוצאות שניתן לחסוך. אייזנברג ציינה כי אתגרי הוספת המכשירים הן הכשרת כוח אדם מקצועי להפעלת ופענוח הבדיקות (דימותנים ורדיולוגים), וכן הכשרת כוח אדם מקצועי להפעלת הרובוט ומכשירי צנתור המוח.
בנוסף, הוסרה ההגבלה הכמותית על רובוט לניתוחים בשלט רחוק ועל מערכת רנטגנית לצילום וצנתור ראש תוך עמידה בדרישות קליניות וקבלת רישיון. ד"ר עדית דובי-סובול, אורולוגית ב"אסותא" באר שבע, הזהירה כי איכות הבדיקה במיכשור בניידת היא פחותה ולא ניתן לסמוך עליה לשלילת גידול סרטני או לאישורו.
עוד ב-
שיר כהן, סמנכ״לית תקשורת וקשרי ממשל במכבי שירותי בריאות בירכה על ההחלטה ואמר: "תוספת המכשירים היא בשורה חשובה לציבור שתביא לשיפור הזמינות של בדיקות מכשירי ה-MRI וה-CT והדגישה את החשיבות והיתרון של מתן המכשירים לקופות החולים שיביאו לשיפור זמני המתנה ויגדילו את הפריסה הגיאוגרפית של מיקום המכשירים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה