בריאות

מסעדת הסושי האהובה נסגרת מיד: "סכנת זיהום, הרעלה, ליקויים חמורים"

צו סגירה ל"סושי דניה" בחיפה, זאת לאחר ממצאי הביקורת שנערכה בעסק ביום 12.8.24 על ידי מפקח לשכת משרד הבריאות. בביקורת זו נמצאו ליקויים חמורים המסכנים את בריאות הציבור באופן מהותי
מערכת ice | 
אילוסטרציה (צילום pixabay, freepik)
ד"ר יהונתן דובנוב, סגן רופאת מחוז חיפה, חתם היום (חמישי) על צו הפסקה מנהלי ל"סושי דניה", רח' ליבריה 2, חיפה. הצו מצווה על הבעלים ועל כל אדם אחר הפועל מטעמו, להפסיק באופן מידי את הפעלת העסק שבנדון.
ד"ר דובנוב הבהיר: "במסגרת הצו על העסק להיות סגור מידית ללא כניסת לקוחות, ללא פעולות של הכנת מזון, ללא הוצאת והכנסת סחורה, וללא כל פעילות אחרת במסגרת העסק. אני מוציא את צו ההפסקה המנהלי לעסק לאור ממצאי הביקורת שנערכה בעסק ביום 12.8.24 על ידי מפקח לשכתנו. בביקורת זו נמצאו ליקויים חמורים המסכנים את בריאות הציבור באופן מהותי".

עיקר הליקויים: "נמצא בעת הביקורת כי דגים ובשרים לאחר פירוק וחלקם לאחר בישול מוקפאים לשימוש עתידי בניגוד למותר. הושמדו על ידי עובדי המטבח: 4 ק"ג דגים ו- 2 ק"ג בשר טחון. אין מדור ייעודי לטיפול בדגים ונמצא כי דגים מטופלים בעמדת הבר הקדמית. בעת הביקורת נצפה כי עובדת המקום מטפלת בכמות גדולה של דגים הממתינים בחוץ ואלו שעברו חיתוך נשארים גם כן בחוץ עד להשלמת הטיפול בכלל הדגים. נמצא כי טמפ' הדגים הינה כטמפ' החדר. לאחר הטיפול בדגים הם נשמרים במקרר כללי עם ירקות. דבר העלול לגרום לזיהום צולב. בעמדת הבר הקדמית קיים מקרר על הבר שם נשמרות חתיכות הדגים לצורך הכנת הסושי, על הדגים להישמר בטמפ' של 2 מע"צ אך בעת הביקורת נמצא כי מקרר זה אינו תקין דבר העלול לגרום לקלקול הדגים".
כמו כן: "הביצים והכנות לבר מאוחסנות במקרר הקדמי המשמש למכירת משקאות. סכנת זיהום צולב. נמצא כי ארגזי ירקות נשמרים על הפח הפתוח במרכז המטבח. .במטבח נראו קרטונים רבים ואשפה שלא פונתה, רמת הניקיון במטבח ירודה. חלק ניכר מהציוד במקום בלוי וחלוד. חלקו מוחזק על ידי אבני רחוב על מנת למנוע נפילתו. אין מקרר ירקות גולמיים והם נמצאים מתחת לכיור צמוד לחומרי הניקוי. סכנת הרעלה. הושמדו על ידי עובדי המטבח מזון שאינו ראוי למאכל: אטריות מהתאריך 9/8, ומרקים שהוקפאו לשימוש עתידי 10 ק"ג".
כמו כן הוסבר: "אין מקרר ייעודי להפשרת בשר ועופות ואלו מופשרים ומאוחסנים לאחר טיפול ועיבוד ללא הפרדה ביחד עם ירקות, ביצים ומזונות שונים. יתר על כן, קופסאות המזון אינן מכוסות וכך שהסיכון לזיהום צולב גדול. כמו כן, מקרר זה מצבו התחזוקתי ירוד. במקפיא אין הפרדה ועופות ודגים קפואים מאוחסנים ביחד עם "דים סם" ומזונות נוספים. אורז לאחר בישול המיועד לגלגול הסושי מחוזק בצידנית פלסטיק בקדמת הבר. כמו כן, הצידנית אינה נקייה. אזור הבר אינו נקי ומסודר, הרצפה דביקה משפך של לכלוך או שאריות מזון ומדיף ריח רע. מחסן העסק נמצא בקומת המרתף של המתחם. שקי האורז נשמרים מחוץ למחסן באזור הנגיש למכרסמים ומזיקים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה