בריאות
משרד הבריאות בהבהרה חריגה: התרופות נגד צינון מסוכנות?
משרד הבריאות עוקב כל העת אחר מידע בטיחותי מישראל ומרשויות בריאות גדולות בעולם בהן ה-EMA וה-FDA ומקיים הערכות בטיחות ותועלת, ובוחן את הצורך בפעולות מזעור סיכונים במידה ונדרש לכך, אך אינו מזהיר את הציבור מפני שימוש בתרופות נגד צינון ושפעת
בניגוד לפרסומים משרד הבריאות מבהיר כי אינו מזהיר את הציבור מפני שימוש בתרופות נגד צינון ושפעת. יש לקחת תרופות ככל ויש בכך צורך בהתאם למצב רפואי ובהתייחס להתוויות הכתובות בעלון לצרכן ובהתאם להנחיות הרופא המטפל
משרד הבריאות עוקב כל העת אחר מידע בטיחותי מישראל ומרשויות בריאות גדולות בעולם בהן ה-EMA וה-FDA ומקיים הערכות בטיחות ותועלת, ובוחן את הצורך בפעולות מזעור סיכונים במידה ונדרש לכך.
המשרד מכיר את החלטת הוועדה של סוכנות התרופות האירופית לעדכן את עלוני התכשירים המכילים את החומר הפעיל פסאודואפידרין, בשתי תופעות לוואי נוספות תסמונת אנצפלופתיה אחורית הפיכה (PRES) ותסמונת התכווצות של כלי הדם המוחיים (RCVS). יש לציין כי ההחלטה עדיין ממתינה לאישור ע"י ה-European Commission (הרשות המבצעת של האיחוד האירופי).
עוד ב-
משרד הבריאות ממשיך להעריך את הנושא ונוקט באמצעים הנדרשים למזעור סיכונים אלה אל מול חברות התרופות. בשלב זה, יש להיצמד להנחיות הקיימות בעלוני התכשירים המכילים את החומר הפעיל פסאודואפידרין, בהן כתוב כי אין להשתמש בתכשיר בנוכחות מחלות לב וכלי דם ומצבים רפואיים אחרים, המעלים את הסיכון לתופעות לוואי, הנובעות מהפחתה בזרימת הדם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה