בעולם

מדריך מישלן של דובאי לשנת 2023: אלו המסעדות הזוכות

גונדל פולנק, המנהלת הבין-לאומית של מישלן: "דובאי מתהדרת במושגים קולינריים רבים ומגוונים, מפרואנית ועד האמירתית, צרפתית מודרנית, בריטית עד יפנית-עכשווית, מה שמבטיח שכולם ירגישו כאן בבית"
מערכת ice | 
דובאי, איחוד האמירויות (צילום unsplash)
השבוע הושק מדריך כוכבי מישלן החדש לשנת 2023 בדובאי, עם שלוש מסעדות חדשות ואחת חדשה עם שני כוכבים. השקת מדריך המישלן החדש נערכה ב"אטלנטיס דה רויאל" היוקרתי וכללה בסך הכול 90 מסעדות המכסות 23 סוגי מאכלים שונים, התורמים למיתוגה של דובאי כיעד קולינרי בקנה מידה בין-לאומי: "מעולם לא היה לנו ספק לגבי הפוטנציאל הקולינרי של דובאי, והשנה היעד המרתק הזה מאשר את המשיכה הגסטרונומית שלו", אומרת גונדל פולנק, המנהלת הבין-לאומית של מישלן. "דובאי מתהדרת במושגים קולינריים רבים ומגוונים, מפרואנית ועד האמירתית, צרפתית מודרנית, בריטית עד יפנית-עכשווית, מה שמבטיח שכולם ירגישו כאן בבית".
המסעדות הזוכות במישלן לשנת 2023 בדובאי
המסעדה החדשה של הסטון בלומנטל, הממוקמת בקומה הראשונה של מלון אטלנטיס דה רויאל, Dinner by Heston Blumenthal זוכה בכוכב מישלן מכובד. למסעדה ישנה אחות תאומה בלונדון, ושתיהן מציעות מנות בריטיות אותנטיות בגרסה מודרנית ויוקרתית. בנוסף, לאחר שקיבל כוכב מישלן בשנה אשתקד, סטודיו Trèsind מקבל השנה שני כוכבים הודות למנות המקוריות שלו, מדויקות לעיתים מסקרנות שהופכות את הסעודה לחוויה בלתי נשכחת באמת.
גם המסעדות Il Ristorante – Niko Romito ו-STAY שניהם זכו בשני כוכבי מישלן בשנת 2022, ושומרים על ההצטיינות שלהם השנה. כמו כן, גם מסעדת אווטרה avatāra, תחת השף המוכשר Rahul Rana וצוותו, מעלה את המטבח הצמחוני לשלב הבא וזוכה במישלן. המנות היפות שלהם כוללות שילובים מעודנים של טעמים ומרקמים, וכתוצאה מכך מטבח הודי מוצלח שהדהים את הפקחים האנונימיים המפורסמים של צוות המישלן.
בשנה שעברה קיבל השף סולמן חדד את פרס השף הצעיר של מישלן לשנת 2022. השנה המסעדה שלו moonrise אישרה את הפוטנציאל שלה וזכתה גם בכוכב מישלן אחד. ארוחת הערב שם כוללת עשר מנות, כל אחת עם סיפור משלה, שבהן מרכיבים מזרח תיכוניים מוכנים בטכניקות יפניות, לתוצאה מקורית מעוררת השראה (ותיאבון).
כל המסעדות שזכו לכוכב מישלן אחד בשנת 2022 - שומרות השנה על זכייה זו.
באופן זה, גם המסעדות היוקרתיות Hakkasan ו-Ossiano הנמצאות במלון אטלנטיס דה פאלם וזכו בשנה אשתקד בכוכב מישלן, שמרו עליו גם השנה – הודות למנות היצירתיות, השירות והטעמים הבלתי נשכחים.
הכוכב הירוק של פרסי המישלן בדובאי
הכוכב הירוק הושק בשנת 2020 במטרה להדגיש את המסעדות המציעות חוויות גסטרונומיות, תוך גישה מעוררת השראה לקיימות וסביבה חברתית. השנה אלו המסעדות שזכו בפרס הירוק של מישלן:
בוקה Boca, תוספת חדשה למדריך מישלן, מציעה מטבח ים תיכוני משמח ושטוף שמש, בתוך שמירה על אתוס בר קיימה מרשים הכולל שימוש בתוצרת מקומית, ניהול פסולת יזומה ומודעת, הערכת משאבים ושימוש באנרגייה מתחדשת.
טייבל Teible גם היא מסעדה שזכתה בכוכב הירוק של המישלן, עם תפריט הכולל מרכיבים עונתיים מקומיים, בשילוב חדשנות ופשטות כדי להעצים את הפוטנציאל שלהם. הבישול הטעים ממחיש גישה בת קיימה המתמקדת בעונתיות ויושרה.
 
ארבעה פרסים מיוחדים חדשים של מדריך מישלן
מדריך המישלן שואף להדגיש את המגוון המדהים של התפקידים בתעשיית האירוח, כמו גם את אנשי המקצוע המוכשרים ומעוררי ההשראה שלו. השנה יצאו ארבעה פרסים מיוחדים נוספים:
פרס השף הצעיר של מישלן
השנה, פרס השף הצעיר מגיע לאומקר,Omkar Walve of avatāra , יליד הודו, שף צעיר ומוכשר מאוד ועומד בראש הצוות שמייצר מנות צמחוניות הודיות טעימות ועדינות. בין אם זה בישול או הגשת המנות בעצמו, מדובר בשף צעיר עם עתיד מזהיר מאוד.
פרס מדריך סומלייה של מישלן
ארתורו סקמרדלה מ"ארוחת ערב אצל הסטון בלומנטל" באטלנטיס דה רויאל, מקבל את פרס הסומלייה על עצותיו המצוינות, הידע, התשוקה וההבנה של הצרכים של הסועדים. בין אם זה פשוט כוס או בקבוק יין משובח, שניהם מוגשים בחן ובמקצועיות.
פרס שירות מדריך מישלן
פרס השירות הטוב ביותר ניתן לצוות ב-La Mar על ידי Gastón Acurio בניהולו של Tomislav Lokvicic. המסעדה ממוקמת באטלנטיס דה רויאל היוקרתי, בעיצוב צבעוני-פרואני, הממלא את החדר. הצוות של המסעדה מאיר פנים, מה שמביא לשירות חם, אכפתי ומקצועי.
פרס פתיחת השנה של מדריך מישלן
לבסוף, הפרס המיוחד החדש – פתיחת השנה – מגיע למטבח הפרסי של אריאנה בראשות השפית אריאנה בנדי. זוהי מסעדה כל כך תוססת, בקומת הקרקע של מלון אטלנטיס רויאל שנפתח ממש לאחרונה. העיצוב מרשים וחמים בו זמנית, ותקרה מקסימה יוצרת כמעט תחושת אוהל, שם תוכלו ליהנות מתפריט פרסי נפלא, עמוס בטעמים תוססים.
טימותי קלי, סגן נשיא ומנכ"ל אטלנטיס ריזורטס, הגיב "מלונות אטלנטיס בדובאי הם ביתם של שלושה כוכבי מישלן, שלושה פרסי מישלן מיוחדים וחמישה מדריכים, הכול תחת קורת גג אחת - המאפשרים לאורחים שלנו מכל רחבי העולם ליהנות. המטבחים שלנו הם המשובחים ביותר ומבוצעים ברמה הגבוהה ביותר, כשהאורחים סועדים איתנו, הם יכולים לצפות ליותר מסתם ארוחה - הם יוצאים למסע של טעם ואנחנו מקווים שכשיסיימו, הם יוצאים בשינוי".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה