בעולם

אבל בעולם התרבות: האמן היהודי האהוב נפטר בגיל 93

פרנק אאורבך הלך לעולמו אחרי שנים של אמנות פיגורטיביית, לאחר שנים של מאבקים כלכליים, הקריירה של אאורבך פרחה בהמשך חייו. הוא ייצג את בריטניה בביאנלה של ונציה ב-1986 וזכה בפרס אריה הזהב, וב-2015 הוצגה רטרוספקטיבה גדולה של עבודותיו בטייט
מערכת ice | 
פלטת צבעים (צילום pexels)
הצייר היהודי, הבריטי-גרמני פרנק אאורבך, אחד מהאמנים הפיגורטיביים החשובים במאה הקודמת, הלך לעולמו בגיל 93. "איבדנו חבר יקר ואמן יוצא דופן, אך אנו מתנחמים בידיעה שקולו יהדהד לדורות," אמר ג'פרי פרטון, מנהל הגלריה של האמן.
אאורבך נולד בברלין בשנת 1931 והצליח לברוח מהשואה באמצעות תוכנית קינדר-טרנספורט. הוריו, סוכן פטנטים והאם הציירת, נרצחו באושוויץ. לאחר מכן למד באנגליה והחל את דרכו כאמן, מתמחה בפורטרטים ובציורי נופים עירוניים של האזור הצפוני של לונדון.

במשך שבעה עשורים, פיתח אאורבך שיטה ייחודית של יצירה, כשהוא גורד שוב ושוב את הצבע מעבודות שלא היה מרוצה מהן עד שהעבודה המוגמרת הייתה עמוסת צבע. הוא העריך כי 95% מהצבע שהשתמש בו נזרק לסוף. סיפור ההישרדות שלו השפיע עמוקות על יצירתו, שביקשה לתעד את הטראומה הקולקטיבית של בריטניה.
לאחר שנים של מאבקים כלכליים, הקריירה של אאורבך פרחה בהמשך חייו. הוא ייצג את בריטניה בביאנלה של ונציה ב-1986 וזכה בפרס אריה הזהב, וב-2015 הוצגה רטרוספקטיבה גדולה של עבודותיו בטייט. ציורו "ראש של גרדה בהם" אף נמכר ביותר מ-5 מיליון דולר בשנת 2022.
למרות הצלחתו, אאורבך נשאר נאמן לאזור הצפוני של לונדון, מקום מושבו ומקור ההשראה העיקרי שלו. הוא הותיר אחריו בן, יוצר הסרטים ג'ייק אאורבך, מנישואיו לציירת ג'וליה וולסטנהולם. "אני לפעמים חושב לעשות דברים אחרים," אמר אאורבך בעבר, "אבל למעשה הרבה יותר מעניין לצייר."
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה