בעולם
הודו תהפוך לכלכלה השלישית בגודלה? התמ"ג זינק ב-8.4%
השווי המשולב של חברות הנסחרות בבורסות הודו האמיר ליותר מ-4 טריליון דולר. על רקע ייצור השבבים הגובר, המדינה נתפסת גם כאלטרנטיבה לסין עבור מדינות וחברות המעוניינות לגוון את שרשראות האספקה שלהן. גורמים אלו ואחרים הביאו את קרן המטבע הבינלאומית לצפות לכך שהכלכלה תצמח ב-6.5% בשנת הכספים שתחל באפריל
הודו דיווחה על צמיחה כלכלית חזקה באופן המהיר ביותר בעולם, וסיימה את 2023 בקול תרועה רמה. הנתונים דוחפים את ראש הממשלה נרנדרה מודי שבועות ספורים לפני בחירות ועשויים להקנות לו כהונה שלישית בתפקידו. העלייה האחרונה הייתה חזקה בהרבה ממה שציפו האנליסטים. הנתונים יחזקו עוד יותר את האופטימיות לגבי הסיכויים הכלכליים של האומה המאוכלסת ביותר בעולם.
התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) בכלכלה הגדולה בצמיחה המהירה ביותר בעולם זינק ב-8.4% בשלושת החודשים האחרונים של 2023 בהשוואה לשנה קודמת, עלייה מצמיחה של 7.6% בתקופה יוני עד ספטמבר, כך מסרה לשכת הסטטיסטיקה של המדינה ביום חמישי. .
על פי דיווח ביום רביעי של חברת ייעוץ הנדל"ן נייט פרנק, מספר ההודים העשירים במיוחד, אלה עם שווי נקי של לפחות 30 מיליון דולר, יעלה ב-50% במהלך חמש השנים עד 2028, הגידול הגדול ביותר בעולם. בהתבסס על מספרי התמ"ג החזקים, שוקי המניות בהודו הגיעו לשיאים חדשים בכל הזמנים ביום שישי.
משקיעים הודים העלו את המניות בהתמדה במהלך 12 החודשים האחרונים, מה שדחף את השווי המשולב של חברות הנסחרות בבורסות הודו מעל 4 טריליון דולר בסוף השנה שעברה. קרן המטבע הבינלאומית צופה שכלכלת הודו תתרחב ב-6.7% במהלך שנת הכספים עד מרץ, בעוד שלממשלת מודי יש אומדן גבוה בהרבה של 7.6%. קרן המטבע הבינלאומית צופה שהכלכלה תצמח ב-6.5% בשנת הכספים שמתחילה ב-1 באפריל.
(צילום: מאור קינסבורסקי/ פלאש 90)
התרחבות מתמשכת תדחוף במהירות את הודו במעלה הדירוג של הכלכלות הגדולות בעולם. אנליסטים בג'פריס צופים שהמדינה תהפוך לכלכלה השלישית בגודלה בעולם עד 2027, לעומת המקום החמישי כיום. הודו נתפסת גם כאלטרנטיבה לסין עבור מדינות וחברות המעוניינות לגוון את שרשראות האספקה שלהן, במיוחד מכיוון שהיחסים בין וושינגטון ובייג'ין מתכווצים.
ממשלתו של מודי חיזרה באופן פעיל אחר חברות רב לאומיות כדי להקים מפעלים במדינה, מכיוון שהיא מוציאה מיליארדים על שדרוג כבישים, נמלים, שדות תעופה ומסילות רכבת. כמה מהחברות הגדולות בעולם, כולל ספקית אפל (AAPL), Foxconn, כבר מרחיבות את פעילותן שם. ומנכ"ל טסלה (TSLA) אילון מאסק אמר ביוני האחרון שהחברה שלו מחפשת להשקיע בהודו "בהקדם האפשרי".
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה