אוכל
במרק הל: מתכון לקציצות רכות, נימוחות ועם טוויסט מפתיע
כמה כבר אפשר לאכול קציצות עם אפונה וגזר? קבלו מתכון למנה הכי ישראלית שיש, עם טוויסט מיוחד ומפתיע שיחמם לכם את הבטן בימים הקרים

בא לכן לגוון את ארוחת הצהריים? קבלו מתכון מיוחד למרק ארומטי ועשיר בטעמים עם קציצות עם טוויסט מפתיע שהופך אותן לרכות ונימוחות. המנה מתאימה לארוחת צהריים אבל גם לערב חורפי וגשום.
המצרכים:
לקציצות ( בערך 30 יחידות):
200 גרם אורז ג'פוניקה מבושל ומסונן - האורז הזה ידוע ביכולת הספיגה הגבוהה שלו, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור קציצות רכות ועסיסיות. אם אין לכם, תוכלו להסתפק באורז עגול רגיל.
1 ק"ג בשר בקר טחון
150 גרם בצל אדום קצוץ דק
50 גרם כוסברה קצוצה
2 ביצים
30 גרם פירורי לחם
50 גרם שמן זית
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
לקציצות ( בערך 30 יחידות):
200 גרם אורז ג'פוניקה מבושל ומסונן - האורז הזה ידוע ביכולת הספיגה הגבוהה שלו, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור קציצות רכות ועסיסיות. אם אין לכם, תוכלו להסתפק באורז עגול רגיל.
1 ק"ג בשר בקר טחון
150 גרם בצל אדום קצוץ דק
50 גרם כוסברה קצוצה
2 ביצים
30 גרם פירורי לחם
50 גרם שמן זית
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
למרק:
400 גרם הל טרי כתוש
1 ק"ג תרד קצוץ גס
200 גרם בצל ירוק קצוץ
3 לימונים – מיץ וגרידה
200 גרם קמח לכל מטרה (רב תכליתי)
2 ליטר ציר בקר או מים
מלח ופלפל לפי הטעם
400 גרם הל טרי כתוש
1 ק"ג תרד קצוץ גס
200 גרם בצל ירוק קצוץ
3 לימונים – מיץ וגרידה
200 גרם קמח לכל מטרה (רב תכליתי)
2 ליטר ציר בקר או מים
מלח ופלפל לפי הטעם

צילום באדיבות יחסי ציבור european rice
אופן ההכנה:
מכינים תחילה את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון עם האורז, הבצל, הכוסברה, הביצים, פירורי הלחם, השמן והתבלינים. לשים היטב עד שהתערובת אחידה ויוצרים כדורים קטנים בגודל אחיד.
מביאים לרתיחה סיר עם מים ומבשלים את הקציצות כ-25 דקות, עד שהן מתמצקות.
מוציאים בעדינות ושומרים את ציר הבישול לשימוש במרק.
מכינים תחילה את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון עם האורז, הבצל, הכוסברה, הביצים, פירורי הלחם, השמן והתבלינים. לשים היטב עד שהתערובת אחידה ויוצרים כדורים קטנים בגודל אחיד.
מביאים לרתיחה סיר עם מים ומבשלים את הקציצות כ-25 דקות, עד שהן מתמצקות.
מוציאים בעדינות ושומרים את ציר הבישול לשימוש במרק.
מכינים את המרק:
מחממים שמן זית בסיר גדול ומוסיפים את ההל הכתוש, התרד, הבצל הירוק והקמח.
מטגנים קלות עד שהתרד מתחיל להתרכך והתבלינים משחררים ניחוח עשיר.
מוסיפים את ציר הבקר (או מי הבישול של הקציצות) ומבשלים כעשר דקות תוך ערבוב.
מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד חמש דקות.
מטגנים קלות עד שהתרד מתחיל להתרכך והתבלינים משחררים ניחוח עשיר.
מוסיפים את ציר הבקר (או מי הבישול של הקציצות) ומבשלים כעשר דקות תוך ערבוב.
מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד חמש דקות.
מוסיפים את הקציצות למרק ומבשלים יחד עוד עשר דקות, עד שהטעמים מתמזגים.
מגישים חם בקערות עמוקות עם מעט כוסברה קצוצה מעל.
מגישים חם בקערות עמוקות עם מעט כוסברה קצוצה מעל.
עוד ב-
המתכון באדיבות מותג "האורז האירופאי"
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.תבורכויהודיה 02/2025/14הגב לתגובה זו0 0בס"ד המתכון כפי מתכון פרסי קציצות עם אורז "קיפודים"-משם נלקח הרעיון? :)סגור