השוק

וורן באפט מתחרט? "הייתי מבולבל מהאפשרות לקנות"

האם וורן באפט מתחרט? לטענתו, לפי כשנתיים הייתה לו אפשרות לרכוש חמישה בתי מסחר יפניים, אך היה ,מבוהל" מהאפשרות. זו הסיבה שהחליט לוותר
מערכת ice | 
וורן באפט וההשקעות ביפן (צילום shutterstock, יוטיוב/ CNBC Television)
וורן באפט אמר שהוא "מבוהל" מההזדמנות לקנות חמישה בתי מסחר יפניים לפני שנתיים. "הייתי מבולבל מהעובדה שאנחנו יכולים לקנות את החברות הללו", אמר באפט לבקי קוויק מ-CNBC ב-Squawk Box בריאיון מטוקיו ביום רביעי. הייתה להם למעשה "תשואת רווחים של אולי 14% או משהו כזה, אבל הדיבידנדים יגדלו".
באפט חשף השבוע כי העלה את חלקו בכל אחת מחמש החברות היפניות הגדולות ל-7.4%, והוסיף כי הוא עשוי לשקול השקעות נוספות. הנסיעה של באפט ליפן נועד להראות תמיכה באותן החברות.

"פשוט חשבתי שאלו חברות גדולות. הן היו חברות שבדרך כלל הבנתי מה הן עושות. קצת דומה לברקשייר בכך שהיו בבעלותם הרבה תחומי עניין שונים", אמר באפט. "והם מכרו במה שחשבתי שהוא מחיר מגוחך, במיוחד המחיר בהשוואה לשיעורי הריבית שרווחו באותה תקופה,.
באפט בן ה-92 אמר שברקשייר מתכננת להחזיק בהשקעות למשך 10 עד 20 שנה. ברקשייר הודיעה בעבר שהיא יכולה להעלות את אחזקותיה בכל אחד מבתי המסחר עד ל-9.9%  - אם כי לא ללא אישור מועצות המנהלים של החברות.
"אורקל אומהה" רכשה לראשונה חלקים בחברות אלה באוגוסט 2020 ליום הולדתו ה-90 של באפט, ברכישה ראשונית בשווי של כ-6 מיליארד דולר. החברות הן: מיצובישי קורפ, מיצוי ושות', איטוצ'ו קורפ, מרובני וסומיטומו.
בתי המסחר של יפן דומים לקונגלומרטים וסוחרים במגוון רחב של מוצרים וחומרים: ייבוא של מתכות, טקסטיל, מזון וסחורות אחרות והם סייעו לקדם את יפן לשלב הגלובלי.
הם ספגו ביקורת על ידי כמה משקיעים על הפעילות המורכבת שלהם, כמו גם על החשיפה הגוברת שלהם לסיכונים מעבר לים התרחבותם הבינלאומית. עם זאת, עבור באפט, הפעולות המגוונות הללו יכולות להיות חלק חשוב. הם גם מתהדרים בתשואות דיבידנד גבוהות ובתזרים מזומנים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה