השוק
"טחינה הנסיך" חוזרת למדפים: מה יעלה בגורל החברה האהובה?
לאחר שבועיים של השבתה, חידשו בעלי התפקיד, שאמונים על גיבוש הסדר הנושים של החברות שמייצרות את טחינת הנסיך את הייצור במפעל, כנגד הזמנות בשווי מיליוני דולרים, שהתקבלו מלקוחות בחו"ל. במקביל, הודיעו בעלי התפקיד לבית המשפט כי כבר קיימים מתעניינים ברכישת פעילות המפעל והמקרקעין
לאחר שבועיים של השבתה, חידשו בעלי התפקיד, שאמונים על גיבוש הסדר הנושים של החברות שמייצרות את טחינת הנסיך את הייצור במפעל, כנגד הזמנות בשווי מיליוני דולרים, שהתקבלו מלקוחות בחו"ל. במקביל, הודיעו בעלי התפקיד לבית המשפט כי כבר קיימים מתעניינים ברכישת פעילות המפעל והמקרקעין בהיקף 6,500 מ"ר עליו הוא ממוקם. בשנת 2020 הגיע היקף המכירות של 'הנסיך' ל-90 מיליון ש' - יותר ממחצית מהן, ללקוחות בחו"ל.
"נרשמה התעניינות לא מבוטלת בממכר, לרבות מצד מספר גורמים בעלי איתנות פיננסית מוכחת, ניסיון וידע בשוק ייצור ושיווק מוצרי מזון" – כך הודיעו לבית המשפט בעלי התפקיד של החברות שמייצרות את טחינת 'הנסיך', אשר מונו בעקבות הבקשה לעיכוב הליכים שהגישה טחינת 'הנסיך' לפני כחודש ימים.
ההתפתחות האחרונה בגזרתן של החברות היא שמפעל הטחינה חזר לייצר, לראשונה מאז הוגשה בקשת החברות לעיכוב הליכים. בשלב זה מחזירים מנהל ההסדר וכונסי הנכסים את המפעל לעבוד במתכונת מלאה, כאשר בימים אלו נערכות החברות לאספקת צבר ההזמנות ללקוחות מרכזיים בארץ ובחו"ל, תוך הגברת קצב הייצור בהמשך. למפעל כושר ייצור טחינה וממרחים של יותר מ-1,200 טון שומשום, באמצעות 3 קווי יצור חדשים. 34 העובדים, שהוצאו לחופשה עם הגשת הבקשה לבית-המשפט, שבו באחרונה לעבודתם.
החזרה למתכונת ההפעלה אושרה על ידי הנושים המובטחים של החברות, בנק דיסקונט לישראל ובנק מרכנתיל דיסקונט, אשר תומכים ומסייעים לבעלי התפקיד, ככל הנדרש. בהודעת העדכון שהגישו מנהל ההסדר עו"ד ליאור מזור וכונסי הנכסים מטעם הבנקים, הנושים המובטחים של החברות, עו"ד ישראל בכר ועו"ד רון חכים, הוסבר כי חזרתו של המפעל לפעילות, גם אם במתכונת 'רזה יחסית', קריטית לטובת השגת המטרה של שיקום החברות. עוד נודע, כי לאחרונה ביצעו לקוחות מחו"ל הזמנות מהחברות בשווי של מיליוני דולרים – בצעד שמעיד על המוניטין הטוב של המפעל, גם בחו"ל.
במסגרת הודעת העדכון שהוגשה לשופט ערפאת טאהא מבית המשפט המחוזי בנצרת, עדכנו בעלי התפקיד כי בימים אלה מתקיימים סיורים פרטניים עם מתעניינים פוטנציאלים במפעל החברות. חלקם, כאמור, שחקנים מתחום המזון שבין היתר, ייתכן ומעוניינים לזקוף את ההפסדים הצבורים של החברות לזכותם, לאחר שימזגו את עסקיהם עם החברות ולהרחיב את תחום פעילותם גם לייצור טחינה במפעל מוטה ייצוא, תוך שקיימת להם ההזדמנות לחדור לרשתות ענק בארה״ב ובאירופה.
במקביל, פרסמו בעלי התפקיד הזמנה להציע הצעות לרכש עבור הפעילות, המניות והמקרקעין בעילבון עליו ממוקמים מפעלי החברות אשר משתרעים על שטח של כ-6,500 מ"ר. לפי ההזמנה, מוכנים בעלי התפקיד למכור את הנכסים יחד, או בהפרדה של המקרקעין והמפעל.
שווי מגרשי המקרקעין עליו ממוקמים שני המפעלים של קבוצת טחינת 'הנסיך' מוערך בעשרות מיליוני שקלים. בנוסף לכך, בשנים האחרונות הותקנו במפעלים מכשור וציוד מתקדמים בהתאמה אישית, שמוערכים בסכום של מיליוני שקלים רבים נוספים.
מחזורי המכירות של 'הנסיך' מעוררים עניין גם הם ובעיקר צבר הזמנות מלקוחות מחו"ל בעשרות מיליוני דולרים. כך, בשנת 2020 ביצעו החברות מכירות בכמעט 90 מיליון שקל, מתוכם כ-48 מיליון שקל ממכירות בחו"ל. זאת, לעומת מכירות בשווי של כ-112 מיליון בשנת 2019, מתוכם כ-65 מיליון שקל בחו"ל. הרווח הגולמי מייצור טחינה עמד על 13.6 מיליון שקל בשנת 2020, (לעומת 19.6 בשנת 2019).
עוד ב-
נושא נוסף שמעורר עניין רב בקרב רוכשים פוטנציאלים התברר כעת כאקטואלי במיוחד: בשעה שחברות מזון נדרשות לבצע 'ריקול' למוצריהם בשל הליכי ייצור פגומים שהתגלו במפעליהם, בולטים מפעלי טחינה הנסיך שפועלים בתקן מיוחד הכולל ייצור עם מינימום מגע אדם. ממפעל שפעם נדרשו לו כ-80 עובדים, הפך המפעל בזכות הציוד החדיש לכזה שמופעל על-ידי כ-30 עובדים מקצועיים בלבד, עם מערכות בקרה מחמירות ביותר העולות על התקנים הנדרשים על ידי ה-FDA, נתון שצפוי להשפיע לטובה בסך השיקולים של רוכשים פוטנציאליים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה