השוק

עליית מחירי הנפט סידרה לגדעון תדמור את רווחי נאוויטס

נאוויטס של גדעון תדמור סיימה את הרבעון השני של השנה עם תוצאות מרשימות שנבעו רובן ככולן ממשבר האנרגיה העולמי; נאוויטס נהנתה הן מהמחירים הגבוהים והן מהביקושים ההולכים וגדלים לנפט; המניה מזנקת בכ-3%
ניצן כהן | 
גדעון תדמור (צילום יחצ)
שותפות הנפט נאוויטס פטרוליום מדווחת על תוצאות שיא רבעוניות ועלייה של 265% ברווח הנקי במחצית 2022, שהסתכם בכ-43 מיליון דולר, שורת הרווח ברבעון ובמחצית 2022 היא הגבוהה ביותר של נאוויטס מיום ההנפקה. נאוויטס רשמה הכנסות נטו של כ-71.3 מיליון דולר במחצית שנת 2022, עלייה של 74% לעומת ההכנסות של כ-41 מיליון דולר במחצית שנת 2021. ה-EBITDA של השותפות הסתכמה בכ-49.6 מיליון דולר, לעומת EBITDA של כ-25.8 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
במהלך הרבעון השני של שנת 2022, נאוויטס רשמה הכנסות של כ-35.6 מיליון דולר, לעומת הכנסות של כ-20.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ה- EBITDA של השותפות הסתכמה בכ-24.1 מיליון דולר, לעומת EBITDA של כ-11.7 מיליון דולר. הרווח הנקי ברבעון השני זינק פי 23 לכ-30.2 מיליון דולר, לעומת כ-1.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

במהלך תקופת הדוח חלה עלייה משמעותית של כ-64% במחירי הנפט, כך שהמחיר הממוצע של חבית נפט WTI במחצית הראשונה של שנת 2022 עמד על כ-101.6 דולר, לעומת מחיר ממוצע של כ-62.1 דולר במחצית הראשונה של שנת 2021.
במהלך מחצית השנה, נאוויטס הפיקה כ-951 אלף חביות נפט, לעומת כ-818 אלף חביות נפט בתקופה המקבילה אשתקד. חלק השותפות (7.5%) בהפקה מפרויקט בקסקין היה כ-479 אלף חביות, וחלק השותפות בהפקה מהנכסים היבשתיים, דנברי ונצ'ס עמד על כ-472 אלף חביות.
נאוויטס התקדמה משמעותית בפיתוח פרויקט הדגל שלה, פרויקט הענק שננדואה, המכיל 388 מיליון חביות ובו נאוויטס מחזיקה ב-49% מהזכויות. נאוויטס מדווחת כי עד לחודש אוגוסט הושקעו בפועל כ-25% מעבודות הפיתוח במאגר, כאשר ספינת הקידוח Transocean Deepwater Atlas תצא לדרכה בימים הקרובים מהמספנה בסינגפור אל שדה שננדואה במפרץ מקסיקו. תחילת עבודות הקידוח צפויות להתחיל במהלך הרבעון הרביעי של השנה.
יו"ר נאוויטס גדעון תדמור: "נאוויטס ממשיכה בצמיחה מרשימה הנתמכת בגידול בהפקה הכוללת לעומת השנה הקודמת ובמחירי נפט גבוהים. הרווחיות הגבוהה מפעילות השותפות מעידה על יכולתה של נאוויטס להוציא אל הפועל את תוכניותיה ומחזקת את אסטרטגית הפעילות בה נקטה. נאוויטס מקדמת את פיתוח פרויקט שננדואה, הצפוי להביא לעליית מדרגה משמעותית ביותר בפעילות השותפות".
נאוויטס תמשיך להחזיק בשדות היבשתיים, ואף אישרה ביצוע של 4 קידוחים אופקיים נוספים בשדות דנברי שיחלו בסוף הרבעון השלישי של השנה, במטרה להאיץ את קצב ההפקה בשדות הנפט ואת תזרים המזומנים. במקביל, נאוויטס דיווחה כי העבודות להשלמת הקידוח השלישי בפרויקט בקסקין יושלמו בחודש הבא עם תחילת ההפקה, וכי השותפות אישרה קידוח רביעי במאגר אשר צפוי להתבצע בסוף השנה.
במחצית הראשונה של השנה חתמה נאוויטס על הסכם לרכישת 65% מפרויקט Sea Lion, מגה-פרויקט שמכיל עתודות מוכחות של כ-712 מיליון חביות נפט. ההסכם קיבל את האישורים הרגולטוריים העיקריים מידי הממשלות של אנגליה ושל פוקלנד, והשלמת העסקה צפויה להתקיים בעת הקרובה.
נאוויטס מחזיקה ב-49% מהזכויות בפרויקט שננדואה, וב-7.5% מהזכויות בפרויקט בקסקין במפרץ מקסיקו, ארה"ב, שהחל בהפקה מסחרית ב-2019 ומפיק באופן מוצלח ומעל המתוכנן. במקביל, מחזיקה נאוויטס פעילות בזרוע ה Onshore-הכוללת 5 שדות יבשתיים מפיקים בטקסס (חלק נאוויטס בזכויות בנכסים היבשתיים כ-50%) וכן מחזיקה ב-30% מזכויות בנכס אקספלורציה ימי מזרחית לקנדה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה