השוק

האסדה של אנרג׳יאן הגיעה לישראל; האספקה בעוד 4 חודשים

החדשות הטובות של היום הן שאנרג׳יאן עושה צעד נוסף לקראת תחרות במסגרת מתווה הגז, האספקה תחל בעוד ארבעה חודשים
ניצן כהן |  4
אנרג׳יאן (צילום אנרג׳יאן)
בשעה טובה ומוצלחת אסדת הקידוח של אנרג׳יאן שמיועדת להוציא ולספק את הגז ממאגרי כריש ותנין, הגיעה לישראל ועגנה בסמוך למאגרים. אנרג'יאן תחל את האספקה בעוד ארבעה חודשים. 
נסביר לרגע שכל דחיה באספקת הגז ממאגרי כריש ותנין מחייבת את לקוחותיה לרכוש גז טבעי מלוויתן, קרי ניומד אנרג׳י במחירי ספוט כלומר סדר גודל של 7.5 דולר ל-BTU, מחיר קטלני עבור חברות כמו בז״ן שכל ההנחה שקיבלו מאנרג׳יאן מתבזבזת מהעיקובים החוזרים ונשנים שמחייבים אותם לקנות מלוויתן במחירי ״לקוח מזדמן״.

אם כן, האסדה הצפה (FPSO) של חברת אנרג'יאן השלימה את מסעה מסינגפור, והגיעה הבוקר למיקומה בקרבת מאגר כריש. האסדה צפויה להזרים גז ראשון מהמאגר במהלך הרבעון השלישי של 2022. נקודת העגינה של האסדה ליד מאגר הגז כריש, כ-80 ק"מ מחופי חיפה. באנרג׳יאן חוזרים על מחוייבותם להתחיל אספקה בסוף הרבעון השלישי.
האסדה נגררה על ידי שתי גוררות מהמספנה בה נבנתה בסינגפור, כל הדרך לישראל. המסע הימי, שארך כ-5532 מייל (כ-8900 ק"מ), נמשך 35 ימים במהלכם עברה דרך 6 ימים (seas), ולקראת סופו חצתה את תעלת סואץ, נכנסה למימיה הכלכליים של ישראל בסוף השבוע, ולאחר מכן המשיכה במסעה עד שהגיעה ב-5.00 לפנות בוקר למיקומה ליד המאגר.
 
אנרג'יאן תחל מיידית בפעולות העיגון וחיבור האסדה לבארות הגז ולצנרת, ובהרצה של המערכות השונות. בחברה מעריכים כי פעולות ההרצה יימשכו כ-3-4 חודשים עד להגעה להזרמת גז ראשון, הצפויה ברבעון השלישי של השנה (ובסבירות גבוהה עמוק בתוך הרבעון הרביעי של השנה).
מתקן מסוג FPSO הוא כלי שייט המשמש את תעשיית הגז והנפט, לשם הפקה ועיבוד גז טבעי ממאגרים ימיים.  לטכנולוגיית האסדה הצפה, שלא מקובעת לקרקעית הים, יש שורה של יתרונות בזכות יכולת הפקה יעילה, כלכלית, ירוקה ובטוחה יותר. זו הפעם הראשונה שאסדת FPSO כזו חוצה את תעלת סואץ.
 
מתיוס ריגס, מנכ"ל אנרג'יאן: "אני שמח לאשר כי Energean Power, האסדה הצפה של אנרג'יאן, הגיעה הבוקר בבטחה לישראל. זוהי נקודת ציון משמעותית ביותר לקראת הגז הראשון ממאגר כריש, הצפוי ברבעון השלישי של השנה. פרויקט הדגל שלנו יספק בטחון אנרגטי לישראל ולאזור, ותחרות חדשה בשוק הגז האזורי. נקודת הציון הזו מצטרפת לתגליות האחרונות של אנרג׳יאן באזור ולתגליות פוטנציאליות נוספות, שיהוו בסיס משמעותי להמשך הצמיחה של החברה ולפיתוח משק האנרגיה המקומי והאזורי".
 
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    לדעתי אך הוגן שאנרג'יאן תפצה את בזן וכיל
    dw 06/2022/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זה לא מעניין את הלקוח שלספק היו בעיות באספקת הסחורה. על אנרגי'אן לפצות מלא מלא את בזן וכיל בגין התשלום העודף שאלה נאלצו לשלם, בגלל שהספק היווני לא הצליח לספק סחורה בזמן. כרגע אנרג'יאן מספרים שיצליחו לספק סחורה ללקוח ב Q3. לא הייתי עוצר נשימתי. יותר סביר שזה יקרה, סוף סוף ואחרי אינסוף דחיות, ב Q4. הלקוח היה אמור לקבל את הסחורה בפתח המפעל כבר בשנה שעברה. פחד אלוהים אם משק האנרגיה שלנו היה תלוי ביווני הקטן הזה. רק להמחיש איזה מזל היה לנו שעבדנו עם חברה רצינית כמו נובל (כיום שברון). הבטיחו וקיימו. פעמיים. הן בתמר והן בלוייתן. ואצל אנרג'יאן? אכלו לי, שתו לי, הכביש אשם, הגשם אשם, הכלב אכל לי ת'מחברת. כל הזמן תירוצים. פחד אלוהים אם משק האנרגיה שלנו היה מבוסס עליהם. מישהו פה בכלל מסוגל לדמיין מה זה משק אנרגיה בלי גז במשך רבעונים על רבעונים. לכן לכיל ובזן מגיע פיצוי מלא מלא מהספק.
    סגור
  • 2.
    וכדי לא לדכא את החיפאים לא שמתם תמונה מהחוף? (ל"ת)
    שלומית 06/2022/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    הסכנה שבגז הטבעי
    משבר האקלים כבר כאן 06/2022/05
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הגז הטבעי ממש מסוכן, הוא מאיץ את משבר האקלים ומחריף אותו קשות. הוא פולט גזי חממה שחזקים פי 84 מפחמן דו חמצני לטווח של ה-20 שנה ופי 25 לטווח שאחרי כן. לייצר חשמל מגז טבעי זו טעות מטופשת, לא סתם מנכ"ל החשמל של אירופה אומר את זה. אלה חדשות רעות, צריך להפסיק את שקר הגז, כאשר יש אלטרנטיבה לאנרגיות מתחדשות כמו אנרגיה סולארית, שזולה בהרבה ולא צריך לשפוך עליה מליארדים מכספי המדינה כדי להגן עליה כמו אסדות גז. גז טבעי = סיפור מהתחת. גם פחם, נפט וציאניד הם טבעים.
    סגור
  • מוזמן לגגל אפקט הברווז
    dw 06/2022/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ישנה בעיה הנדסית אמיתית כאשר היקף ייצור החשמל מסולארי עולה מנישה להיקף משמעותי. בעתיד, לאחר שיפתחו טכנולוגיית אגירה בהיקף משמעותי, אפשר יהיה לפתור את זה. כיום אנרגיה מתחדשת בעולם היא בחלקה המשמעותי טורבינות רוח, בעוד אצלנו זה סולארי בעייתי. ואחרי שאמרנו כל זאת? עדיין היקף הסולארי אצלנו זינק פי 3 מ 3% ל 10% בשנים האחרונות והיעד הוא להשליש שוב ולהגיע ל 30%. זה מאד מאד מאתגר. שאר ה 70% יגיע מגז טבעי, ולכן זו תשתית חיונית. כיום עדיין חלק לא קטן מיוצר בעזרת פחם מזהם, ותושבי חדרה ואשקלון מתחננים שסוף סוף יסגרו את התחניות הפחמיות המזהמות ויעברו לגז טבעי נקי יחסית, כפי שעשו ברידינג בת"א לפני עשור. אם אנחנו בת"א יכולים לגור ליד תחנת גז, במרחק מאות מטרים בודדים מהתחנה, אז גם אתה יכול.
    סגור