השוק
ישראכרט במהלך היסטורי: מוותרת על מיליארדים מהבנקים, מה המשמעות?
ישראכרט החברה הראשונה שמפסיקה כמעט לגמרי לעשות שימוש באשראי הבנקאי ועוברת לאופטימיזציה של מקורות ההון של החברה; מדובר בצעד חשוב ואף קריטי להשבחת התחרות בתחום האשראי בישראל
חברת כרטיסי האשראי ישראכרט עושה צעד משמעותי מאוד לקידום התחרות בתחום האשראי. החברה הודיעה שצמצמה את היקפי האשראי הבנקאי שהיא נוטלת בלא פחות מ-4 מיליארד שקל. היקף האשראי הבנקאי שהיא תיקח יעמוד על כ-3.5 מיליארד שקל לעומת כ-7.5 מיליארד שקל בסוף ספטמבר 2021.
בקליפת אגוז נסביר את הדברים: חברות האשראי החוץ בנקאי נוטלות אשראי כבדך קבע מהמערכת הבנקאית ואז מלוות אותו לציבור בריבית גבוהה יותר. משאלה פני הדברים הרי שהתחרות למערכת הבנקאית אינה מלאה ואינה שלמה ולכן אם חברה חוץ בנקאית (ישראכרט במקרה הזה) מעדיפה לגוון את מקורות האשראי שלה בין אם מהמערכת הבנקאית ובין אם ממקורות אחרים (כמו שוק ההון) בנוסף למערכת הבנקאית ולמעשה לעבור לניהול אופטימיזציה של מקורות ההון זה שיכלול של התחרות והופכת את החברה למלאה ושלמה יותר.
המהלך של ישראכרט יאפשר לה גמישות רבה יותר כך למשל במקום להחזיק קווי אשראי לא מנוצלים או מנוצלים חלקית היא תמלא את קופת המזומנים שלה כשמשיקולי מחירי ההון (עלות גיוס הכסף ותשלום הריבית עליו) היא תשחרר אותו לשוק כשהמרווחים יהיו (לפחות תיאורטית) גבוהים יותר.
עוד ב-
המהלך של ישראכרט הוא המשכו של מהלך ההתנתקות מבנק הפועלים והוא יאפשר לחברה לפעול עם מוצרים שלמים יותר ומלאים יותר להתחרות בבנקים (וגם בבנק הפועלים ממנו נפרדה לא מכבר) בניהול סיכונים דינמי שהיא תייצר למערכת היחסים שלה עם המערכת הבנקאית וזה מצויין.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה