השוק

רשות התחרות במהלך תמוה: אישרה חבירה של הפועלים לבלנדר

המיזם המשותף של בלנדר ובנק הפועלים אמור להוליד מוצר שהשורה התחתונה שלו אשראי חוץ בנקאי בנקודות המכירה תחת מטריה בנקאית; חבירה בין בנק הפועלים לבלנדר הצריכה היתר של רשות התחרות, היתר שהתקבל
ניצן כהן |  4
דב קוטלר מנכ"ל בנק הפועלים (צילום unsplash, יחצ גדי דגון)
רשות התחרות אישרה את החבירה של בלנדר לבנק הפועלים כאשר החברה המשותפת, תוחזק 20% על ידי בנק הפועלים ו-80% על ידי בלנדר. למעשה החבירה של בנק הפועלים לבלנדר היא חבירה קטנה ולכאורה זניחה ולכן גם התקבל ההיתר של רשות התחרות לעסקה אבל באספקלריה רחבה יותר הרי שחבירה מסוג הזה מייתרת חברות כמו בלנדר שעוסקות בהלוואות "חברתיות" שאמורות להיות סוג של תחרות לאשראי הבנקאי.
נסביר לרגע במה מדובר. בלדר חברה לבנק הפועלים במתן שירות של הלוואות בנקודות המכירה. נניח לצורך העניין שאדם מעוניין לרכוש את המכשיר הדגל החדש של סמסונג (נניח ב-5,000 שקל) או את האייפון החדש הרי שבנקודת המכירה הוא עשוי לפגוש נציג של בלנדר ובנק הפועלים שיציע לו מימון לעסקה הזו, וזה מצויין, משכלל את השוק ופותח דלת לחברות חוץ בנקאיות קטנות.

נניח שהלקוח החליט שהוא לוקח את המימון מהמיזם המשותף של בנק הפועלים ובלנדר כחלופה לעסקת תשלומים בכרטיס האשראי, והנה קיבלנו תחרות בעולם המיקרו אשראי.
אם כן, למה חברה כמו בלנדר זקוקה לבנק הפועלים ולא פחות מוזר, למה בנק הפועלים זקוק לחברה כמו בלדר?
אלה בדיוק שתי השאלות ששאלה את עצמה רשות התחרות כשדנה במיזם המשותף הזה ולהלן התשובות:
בנק הפועלים הוא בנק גדול מכדי לעסוק במיקרו אשראי, הוא יודע לעשות את זה והוא גם טוב בזה, אבל להתחיל להתעסק עם הלוואות מהסוג הזה זה דורש תשומות ניהוליות שיוסתו מעסקאות גדולות יותר וכנראה גם רווחיות יותר וכאן נכנס בלנדר שיתעסק במיקרו עסקאות האלה, יעשה שימוש בטכנולוגיות המתקדמות של בנק הפועלים, אם יזדקק לאשראי הרי שהבנק יעמיד לו אותו ואם התיק הזה יגדל לממדים יפים הבנק גם יקנה אותו.
אז הנה אנחנו מקבלים את דילמת האסיר של רשות התחרות: למנוע מבנק הפועלים לעשות את העסקה הזו, עלול להרוג את המיזם של בלנדר. להתיר לבנק הפועלים לעשות את העסקה - יהרוג את התחרות בהמשך. ואנחנו אומרים: אוי לי מייצרי ואוי לי מיוצרי.
גל אביב מנכ"ל ומייסד בלנדר: "קבלת אישור רשות התחרות מהווה אבן דרך משמעותית בהשלמת הקמת שיתוף הפעולה עם בנק הפועלים לאשראי בנקודות מכירה. אנחנו מביאים בשורה משמעותית לשוק הישראלי ומענה לצורך אמיתי בעיקר עם צמיחת אפיקי האי-קומרס בישראל. BlenderPay היום כבר מונה מעל 1,150 בתי עסק בישראל ונמצאת בתנופת צמיחה אדירה. מטרתנו היא שBlenderPay תהיה אלטרנטיבת התשלום המועדפת עבור פריסת תשלומים ברכישות גדולות בישראל".
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    בנק הפועלים
    חסן 02/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כשנוכל חובר לנוכל באישור משרד האוצר והממשלה
    סגור
  • 3.
    רשות התחרות פשוט עבריינים.. הורסים את המדינה (ל"ת)
    מומי 02/2022/17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 2.
    הבנק וגורם בנקאי.
    הכוונה היתה תחרות בי 02/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אבל אצלינו כרגיל ישראבלוף.
    סגור
  • 1.
    הגברת תחרות
    naci 02/2022/17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    נדמה לי שאתה טועה. הצרכן פוגש בנקודת המכירה את כרטיס האשראי שלו. עכשיו הוא פוגש עוד הלוואה והוא יכול להשוות על המקום עלויות. העובדה שזה בנק רק מגבירה את התחרות.
    סגור