השוק
בכיר בג'יי פי מורגן מזהיר: "הדולר עלול לאבד את מעמדו"
ההגמוניה האמריקאית בכלכלה העולמית מתערערת? "מעמדו הייחודי של הדולר בסכנה", כך הזהיר בכיר בבנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן בראיון ל'פיננשייל טיימס'

נשיא ארה"ב הכניס את העולם לטלטלה כלכלית שלא חווה מזה זמן רב, ובכיר במערכת הפיננסית האמריקאית כבר מזהיר כי מעמדו הייחודי וההיסטורי של הדולר האמריקאי במסחר העולמי, שהשתלט על העולם החל מעליית ההגמוניה האמריקאית בסוף מלחמת העולם השנייה, עשוי להיפגע.
מנהל ההשקעות הראשי בקרן ניהול הנכסים של ג'יי.פי מורגן, בוב מישל, טען בראיון ל'פיננשייל טיימס' כי "יש עכשיו סיכוי גבוה לסיום תקופת הייחודיות של הדולר האמריקאי". מישל סבור כי בשל מדיניותו הלא צפויה של הנשיא טראמפ, שבאה ביתר שאת בתוכנית המכסים האגרסיבית אותה יזם, הדולר הולך ומאבד את מעמדו כמקלט בטוח למשקיעים בעתות תנודות חריפות בשווקי ההון או משברים כלכליים.
הדולר האמריקאי היה במשך עשורים המטבע הרזרבי של העולם, והירידה שלו מול היורו ביום שישי האחרון מעוררת דאגה בקרב משקיעים בינלאומיים, זאת בעקבות המשך הטלת 10% מכס על שותפות הסחר הקרובות של ארה"ב, בראשן מדינות האיחוד האירופאי. בשבוע שעבר הודיע טראמפ על הקפאת תכנית מכסים ל- 90 יום, הותרת מכס בגובה של 10% על מדינות העולם למעט סין- שעליה הוטל מכס של 145%.
עוד ב-
ברט פלוסבאך, ממייסדי קרן ניהול הנכסים ממייסדי Flossbach von Storch בגרמניה, אמר: "מדיניות המכסים הכאוטית של טראמפ מערערת על מעמדה של ארה"ב כמקלט בטוח. בהחלט יש אפשרות שחוסר הוודאות המוגבר כתוצאה מהמדיניות בארה"ב יוביל לשינוי בשימוש בדולר בכלכלה העולמית".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה