השוק
הסטארט-אפ הישראלי בהצלחת ענק: גייס מיליארד שקל
קוואנטום משינס גייסה 170 מיליון דולר במסגרת סבב גיוס C, מה שמביא את סך ההשקעות בחברה ל-280 מיליון דולר. ד"ר איתמר סיון, מייסד שותף ומנכ"ל החברה: "אנו שמחים להוביל את סבב הגיוס הנוכחי שיאפשר ל-QM להאיץ את צמיחתה"

קוואנטום משינס, ספקית מערכות שליטה והפעלה מתקדמות למחשוב קוונטי, זוכה להבעת אמון אדירה מצד חברות בולטות בענף המתפתח. חברת הסטארט-אפ הישראלית מודיעה היום (שלישי) על גיוס של 170 מיליון דולר במסגרת סבב גיוס C, מה שמביא את סך ההשקעות בחברה ל-280 מיליון דולר.
ההשקעה מגיעה על רקע העובדה שמרבית החברות בתחום המחשוב הקוונטי מסתמכות כיום על הטכנולוגיה של QM לצורך בנייה של מערכותיהן. הסבב, שהתאפיין בביקוש יתר משמעותי, הובל על ידי החברות PSG Equity, בהשתתפותRed Dot Capital Partner , Intel Capital, ומשקיעים קיימים נוספים.
על פי הנהלת קוואנטום משינס, מהלך אסטרטגי זה מהווה את אחד מסבבי הגיוס הגדולים בתעשייה הקוונטית. בין המשקיעים המרכזיים בחברה נמנים גם TLV Partners שהובילה את סבב ה-Seed של החברה ב-2018, Battery Venture ואביגדור וילנץ.
ד"ר איתמר סיון, מייסד שותף ומנכ"ל QM, הביע שביעות רצון מהבעת האמון שלה זכתה חברת הסטארט-אפ והוסיף: "תעשיית המחשוב הקוונטי נמצאת בצמיחה מואצת עם מאות צוותים שעובדים במקביל ברחבי העולם. אנחנו רואים פריצות דרך שמתרחשות בקצב חסר תקדים.
אימוץ רחב היקף של מחשבים קוונטיים נמצא מעבר לפינה. אני מאמין שזה המרוץ הטכנולוגי הגדול והחשוב ביותר בדורנו. אנחנו גאים מאוד לעבוד עם המובילים בתחום ולספק להם את תשתית הליבה שמאפשרת להם להצליח".
אל דבריו של ד"ר סיון הצטרפה רותם שחם, מנהלת השקעות בקרן PSG Equity שהובילה את סבב הגיוס, אשר הדגיש: "שוק המחשוב הקוונטי ממשיך לצמוח בקצב מואץ. מעמדה המוביל של QM ויכולתה לעבוד עם טכנולוגיות קוונטיות מגוונות ממצבים אותה בעמדה ייחודית להובלה עולמית של התחום בו היא פועלת. אנו שמחים להוביל את סבב הגיוס הנוכחי שיאפשר ל-QM להאיץ את צמיחתה".
טכנולוגית השליטה ההיברידית של קוואנטום משינס מאפשרת ביצוע מדויק ויעיל של כמה מהמשימות החישוביות המורכבות ביותר בכל סוגי המחשבים הקוונטיים. גמישות זו הובילה לאימוץ מהיר של הטכנולוגיה על ידי מרבית החברות בתחום המחשוב הקוונטי ברחבי העולם.
בנוסף, שיתוף הפעולה האסטרטגי של חברת הסטארט-אפ הישראלית עם אנבידיה הוביל לפיתוח משותף של ה-DGX Quantum, משלב בין יכולת החישוב המהירה עם שליטה קוונטית בזמן אמת של מוצרי Quantum Machines למעבדים הגרפים של אנבידיה, ומקצר עוד יותר את הדרך לפריצת דרך למחשבים קוונטיים פרקטיים.
עוד ב-
החברה הישראלית פועלת ללא הפסקה לקידום תעשיית המחשוב הקוונטי בישראל. כזכור, בשנה שעברה הודיע הסטארט-אפ הישראלי על הקמת IQCC - המרכז הישראלי למחשוב קוונטי. המרכז הינו מתקן מחקר ברמה עולמית שכולל שלושה מחשבים קוונטים ומשרת את קהילת המחשוב הקוונטי וכן מכוני מחקר אקדמיים ומרכזי מו״פ של תעשיות מתקדמות בארץ ובעולם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה